Durup dururken bir evin duvarda beliren bu garip görüntünün sırrı ne?

Bir internet kullanıcısı, bir anda evinin duvarında beliren garip görüntüye açıklama getirmek için sosyal medyadan yardım istedi. Gerçekten de yatak odasının duvarına, komşu evin görüntüsü, hem de ters olarak yansıyordu. Peki sizce bu nasıl oldu?

Durup dururken bir evin duvarda beliren bu garip görüntünün sırrı ne?

Bir sosyal medya kullanıcısı, yeni evinin yatak odası duvarında, komşu evin baş aşağı yansımasını görmenin normal olmadığını fark ettiğinde, bunun sebebini öğrenmek için diğer sosyal medya kullanıcılarından yardım istedi.

Ev sahibi, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Eminim aranızdan bazı beyefendiler ve hanımefendiler başımı döndüren bu muazzam gizemin cevabını biliyorsunuzdur. Dün gece kızımı yeni evimizde yatağına yatırırken, komşu evin ayna görüntüsü yatak odamızın duvarında bir tür projeksiyon olarak belirdi. Bunun nasıl mümkün olduğu konusunda hiçbir fikrim yok ama umarım bazılarınız bu gizemi anlamamıza yardımcı olabilirsiniz.

Yukarıdaki fotoğrafta açıkça görülen durumu daha karmaşık hale getiren ve ama aslında konuya bir açıklama da getiren şey ise adamın yatak odası penceresinin o sırada kapalı olmasıydı. Işığın çoğunun içeri girmesini engellemesine rağmen, insanlar bu ipucu sayesinde açıklamayı kolayca buldular.

Bir kullanıcı, durumu “Pencerenin bu şekilde kapatılmış olması onu bir iğne deliği kamerası ya da camera obscura haline getiriyor, binadan yansıyan ışık, bir mercek gibi davranan pencereden geçerek duvara yansıyor. Fotoğrafçılıktaki çok erken deneylerde benzer düzenlemeler kullanılmıştır” diye açıkladı.

İğne deliği kamerasının nasıl çalıştığını anlatan bir videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:

Eğer bir gün benzer bir görüntüyü kendi evinizde fark edecek olursanız, olayın açıklaması temel bir fotoğrafçılık bilgisinden geçiyor. Görüntüden rahatsız olursanız da, pencere önüne ince bir tül perde çekmek sorunu giderebilir.