Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasını kazanan belli oldu

Fas'ta çok sevinen "yapay zekalı" bir influencer' olan Kenza Layli, bilgisayar tarafından yaratılan 1.500 kadını geride bırakarak 13.000 dolarlık ödülü kazandı. Peki kim bu Kenza?

Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasını kazanan belli oldu

Stil, güzellik ve zarafet çoğu güzellik yarışmasında öne çıkabilir. Ancak ilk kez düzenlenen yapay zeka güzellik yarışmasının kazananı için güzellikten çok daha fazlası gerekiyordu.

Yapay zekayla üretilmiş hayali karakterler artık o kadar gerçekçi hale dönüştü ki, insanlar onları sosyal medyada takip ediyor, hatta onların sözlerini dinliyor, onları beğenip hayranlık duyuyorlar. Bu yeni akım da artık yapay zeka ile üretilmiş kadın karakterler için bir güzellik yarışmasını beraberinde getirdi.

Bu yarışmanın galibi ise bilgisayar tarafından yaratılan Faslı bir 'influencer' olan Kenza Laylie oldu.

Fanvue World AI Creator Awards yarışmasına 1.500 yapay zeka kadın katıldı ve birinciye 13 bin dolarlık ödül vadedildi. Elbette ödülü, yapay zekalı kadınlar değil, onları yaratan ekip aldı.

Peki Kenza nasıl birinci oldu?

Jüri üyeleri yaptıkları açıklamada, yapay zekalı yıldızın arkasındaki ileri teknolojiden ve onun ilgi çekici 'kişiliğinden' etkilendiklerini söylediler.

Kenza'nın bir videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Eğer dikkatli incelemezseniz, onu gerçek bir insan sanmanız çok kolay. Ancak ellerine dikkat edecek olursanız bazı karelerde parmakların ve elin şeklinin anlık olarak bozulduğunu görebilirsiniz ki, bu da yapay zekanın insan oluştururken henüz çözemediği ama giderek kendini geliştirdiği bir sorun. Sadece 6 ay önce yapay zeka doğru düzgün insan eli çizmeyi başaramazken, artık hatasız olmasa bile, çok daha başarılı şekilde el çizimi yapabiliyor.

Katılımcılar gerçekçi görünümleri ve teknolojik hünerlerinin yanı sıra sosyal medyadaki nüfuzlarına göre değerlendirildi.

İkinci sıradaysa Instagram'da 93.000 takipçisine 'baştan çıkarıcı bir dokunuşla klas hisler' sunduğunu iddia eden Lalina adlı bir yapay zeka karakteri yer aldı.

Üçüncü olan karakter ise Portekizli Olivia C adlı yapay zekalı seyahat influencer'ı oldu.

Yarışmada birinci olan Kenza'nın yarışma için özel hazırlanmış videolarından birini ise aşağıda izleyebilirsiniz.