Dünya'nın en uzun kedisi: Guinness'in de onayladığı Fenrir'in boyu sizce ne kadar?

Guinness rekorlar kitabının da onayladığı, dünyanın en uzun kedisi Fenrir ile tanışın: Sizce Fenrir'in boyu ne kadar olabilir?

Dünya'nın en uzun kedisinin boyu, sizce ne kadar?

Eğer kedinizin büyük olduğunu düşünüyorsanız, Farmington Hills, Michigan'da bir doktor olan William John Powers'a ait devasa kedicik Fenrir'i görmediniz demektir. Fenrir 47.83 cm boyunda ve Guinness Rekorlar Kitabı onu dünyanın yaşayan en uzun evcil kedisi olarak kabul ediyor.

Guinness'in söylediğine göre Fenrir adı, Satürn'ün uydularından birinden geliyor. Ancak çoğu kedi gibi onun da aile içerisinde birçok takma adı var. Powers, rekor kıran kedi hakkında bir Guinness videosunda "(Ben) ona Büyük Chungus veya Chonk diyorum" diyor ve devam ediyor: "Büyük Kırmızı Köpek Clifford gibi büyüdü ve hiç durmadan büyümeye devam etti."

Fenrir bir F2 Savannah kedisi. Savannah kedileri, evcil bir kedi ile Afrika'ya özgü vahşi bir kedi olan serval arasında bir melez ve F2, belirgin şekilde farklı olan ebeveyn türlerinin ikinci neslinden olduğu anlamına geliyor. Savannah kedileri uzun olma eğiliminde olsalar da, ortalama 35-43 cm boyunda oluyor ve Fenrir bu aralıktan 2,5 cm daha uzun. Powers, kedi boyunun, dört ayak üzerinde dururken kedinin kürek kemiklerinden ölçüldüğünü söylüyor.

Fenrir'in yüksekliği de, diğer kedilerin yapamayacağı şeyleri yapmasına imkan tanıyor. Yayınlanan bir videoda, arka ayakları üzerinde nasıl durabildiği ve kapı açılana kadar kapı koluna nasıl pati attığı görülebiliyor. Powers, büyük bir yiyici olduğu için kedisinin "tezgahtan bir şeyler çalmaya meyilli" olduğunu söylüyor.

Ayrıca kedi hala büyümeye devam ediyor. Yaşayan en uzun kedi için dünya rekorunu elinde tutsa da, tüm zamanların en uzun kedisi rekorunu elinde tutan erkek kardeşi Arcturus’tan (ne yazık ki 2017'de bir ev yangınında öldü) hâlâ daha küçük. Arcturus 48.4 cm boyundaydı. Bu kediler aynı zamanda yaşamasalar da anne ve babaları aynı.

Ayrıca Powers, 40.82 cm ile yaşayan bir evcil kedide dünyanın en uzun kuyruklu kedisi olan Altair'in de sahibi. Ve Powers’ın 2017 yangınında kaybettiği başka bir kedi olan Cygnus, 44.65 cm ile hala tüm zamanların en uzun kuyruğu rekorunu elinde tutuyor. Altair ve Cygnus, Maine Coon türü kediler.