Dünyanın en yavaş yeni dizüstü bilgisayarı satışa sunuldu

Dünyanın en yavaş yeni dizüstü bilgisayarı olarak lanse edilen Pocket 386, Windows 95 ve neredeyse 40 yıllık bir CPU ile birlikte satışa sunuldu.

Dünyanın en yavaş yeni dizüstü bilgisayarı satışa sunuldu

Retro oyun sevdalıları, günümüzde PC emülatörleri, mobil oyun uygulamaları ve TV’ler için tak ve çalıştır konsollar da dahil olmak üzere pek çok farklı teknolojiyle nostalji yaşayabiliyorlar. Ancak taşınabilir bir mini dizüstü bilgisayar olan Pocket 386, gerçek bir retro his için orijinal donanımı kullanmasıyla dikkat çekiyor.

Çin menşeili cihaz, benzer retro dizüstü bilgisayar olan Book 8086’nın (Dos ve Windows 3.0 çalıştıran) yaratıcılarından geliyor ve orijinal donanım ve yazılımın özelliklerini yeni bir form faktörüyle kullanıma sunuyor. 40MHz 386 SX çip, 8MB DRAM, değiştirilebilir VGA kartı ve 90’ların başındaki bilgisayarları anımsatan bir tasarıma sahip.

Pocket 386’nın 7 inçlik IPS LCD ekranı, farklı tercihlere hitap etmek için 16:9 ve 4:3 en boy oranları arasında geçiş yaparak modern ve daha eski ekran tarzlar arasında seçim sunuyor. Tasarımında bir dokunmatik fare kontrolü bulunmuyor ve bunun yerine ok tuşları ve belirli işlev tuşları, fare kontrolü görevi görerek retro çekiciliğine katkıda bulunuyor.

PS/2 ve VGA bağlantı noktaları gibi bağlantı seçenekleri, toplu fare ve CRT monitörler gibi çevre birimlerinin bağlanmasına olanak tanıyarak nostaljik deneyimi destekliyor. Cihaz, Windows 3.11 yüklü olarak sunuluyor ve isteyenler için daha geniş bir yazılım yelpazesinin yüklenmesine imkan tanıyan Windows 95’e yükseltme seçeneği bulunuyor.

Cihaz, AliExpress üzerinde siyah ve şeffaf versiyonları için 300 dolar fiyatıyla satılıyor. Belirtilene göre RetroTV1 Tech; Doom, Wolfenstein 3-D ve Commander Keen4 gibi bazı eski oyunları cihaz üzerinde test etti ve çalıştıklarını gösteren bir video paylaştı.

Elbette bu cihaz, retro oyunları çalıştırabilmesinin yanı sıra Windows 3.11 veya Windows 95 ile elde edeceğiniz diğer işlevleri de yanında getiriyor. Eğer klasik ofis uygulamaları veya diğer destekleyici yazılımları tercih ediyorsanız, doğru kaynak dosyalarını elde edebileceğiniz sürece gerçekten nostaljik bir deneyim yaşayabilirsiniz.