Dünyanın en sevilen ve en çok nefret edilen sosyal medya servisleri belli oldu

İnternet kullanıcıları arasında yapılan detaylı bir araştırma, en sevilmeyen sosyal medya servisini (ve en çok hangisinin sevildiğini) ortaya koydu. Peki sizce büyük kalabalıkların nefret ettiği bu site hangisi?

Dünyanın en sevilen ve en çok nefret edilen sosyal medya servisleri belli oldu

Sosyal medya tüm dünyayı değiştirmiş olabilir ama aynı zamanda bu değişimi sevmeyen veya farklı sosyal medya servislerinden nefret eden çok sayıda insan var. Yeni bir araştırma da, dünya çapında en az ve en çok sevilen sosyal medya uygulamalarını ortaya çıkardı.

Facebook, 39 ülkede en düşük puan alan site olarak en nefret edilen sosyal medya uygulaması oldu.

Facebook'u takip eden ne nefret edilen ikinci servis ise Reddit oldu. Mikroblog platformu Reddit, 30 ülkede en kötü puan alarak ikinciliği "hakkıyla kazandı."

Bununla birlikte, Birleşik Krallık'ın ve dünyanın en sevilen uygulaması olarak zirveye çıkan sosyal medya servisi TikTok oldu. İnsanların çılgınca dans edip video çektiği bu uygulama 30 ülkede en sevilen sosyal medya uygulaması olarak istatistiklere girdi.

Zuckerberg kendini sevdirmeyi başaramadı

Öte yandan, Zuckerberg'in Facebook, Instagram ve Threads servisleri en nefret edilen ilk beş uygulama arasında yer alıyor. Facebook'un özellikle Güney Amerika'da nefretle karşılandığı görülüyor. Ancak genel olarak gençlerin Facebook'taki "yaşlı" yoğunluğu yüzünden bu servisi kullanmayı sevmediğini zaten biliyoruz.

Zuckerberg'in ilk göz ağrısı olan Facebook Afrika ve Asya'nın büyük bölümünde de beğenilmedi. Hindistan, Pakistan, Nijerya ve Fas'ta en alt sıralarda yer aldı. Belki ilginç bir yorum olarak şunu söyleyebiliriz: Genç nüfusun çok fazla olduğu ülkelerde Facebook nefretinin görünür olduğu kesin.

Öte yandan, büyük oranda gençlerin kullandığı TikTok ise en beğenilen uygulama olarak dikkat çekti.