Dünyanın en küçük 5G akıllı telefonu geliyor

Çinli bir üretici, Jelly Max adlı minik cep telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor ve bu dünyanın en küçük 5G telefonu olacak. Peki bunu kim kullanacak?

Dünyanın en küçük 5G akıllı telefonu geliyor

Çinli teknoloji şirketi Unihertz, dünyanın en küçük 5G akıllı telefonu olduğunu iddia ettiği Jelly Max'i yakında piyasaya süreceğini duyurdu.

Şirket X'te bir paylaşım yaptı ve bunu web sitesinde bir teaser da takip etti. Aslında Unihertz'in alışılmadık akıllı telefonlar yapma geçmişi var. Örneğin 1.3 inç ekrana sahip TikTok telefonuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise 5G için pek de alışıldık olmayan boyutlarda, küçük bir telefon yapmayı kafaya koymuş gibi görünüyor.

2023 yılında piyasaya sürülen 3 inçlik Jelly Star'ın devamı olacak Jelly Max'ın boyutu henüz kesin değil. Jelly Star MediaTek Helio G99 işlemci ve 4G bağlantı özelliğine sahipti. Bu telefon Kickstarter'da sadece beş dakika içinde kitlesel fon bulmayı başarmıştı. Bunun anlamı şu ki, minik ellere sahip çok sayıda insan devasa ekranlara sahip akıllı telefonlardan rahatsız ve eline uygun minik telefonlar istiyorlar.

Unihertz'in yayınladığı ve Jelly Max'i bir klavye üzerinde gösteren teaser fotoğrafından, cihazın 4 ila 5 inç arasında bir ekran boyutuna sahip olması muhtemel görünüyor.

Fotoğraftan ayrıca cihazın ekrana yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusuna ve sol üstte bir kameraya sahip olduğunu görebiliyoruz. Bu cihaz hakkında şimdilik başka bir bilgi yok.