Dünyanın en kötü öğretmeni!

Öğretmeniniz kafayı size taktı; siz de kızıp adına bir Facebook sayfası açtınız. Peki ya sonra...

Dünyanın en kötü öğretmeni!

Florida'da bir öğrenci olan Katie Evans, lisede öğretmeninden çok çekmiş olmalı ki, ona "özel" bir Facebook sayfası oluşturdu: Dünyanın en kötü öğretmeni!

Bu sayfada "karşılaştığı en kötü öğretmen"den şikayet eden Katie, öğretmenini eleştiriyordu, buna arkadaşları da katıldı. Bu sayfayı müdür keşfettiğinde ise işler Katie için pek de iyi olmadı. Okuldan üç gün uzaklaştırma aldı ve bu olay siciline işlendi.

Aradan bir yıl geçti ve sicilindeki bu olayın kariyerini etkileyebileceğinden korkan Katie, müdüre dava açtı. Sonuçta Katie buna dayanamadığını belirtti ve aldığı cezanın kaydından çıkartılmasını, haksız olduğunu savundu.

Hakim Barry Garber, müdürün davanın iptali istemini reddetti ve Katie Evans'ı haklı buldu. Uzaklaştırmanın dosyadan silinmesini emretmedi ama verdiği kararda Evans'ın görüşlerinin konuşma özgürlüğü kapsamına girdiğine karar verdi.

Kısacası Amerikan mahkemelerinde, Facebook üzerinde kişisel hakaret olmadıkça yapılan eleştiriler kişisel ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiriliyor.

Okuyucu Yorumları