Dünyanın en kolay soyulabilen boyası, oyunun kurallarını değiştirebilir

Oyunun kurallarını değiştirmeye aday olan yeni bir boya, duvarlarınıza uygulandıktan sonra çok kolay bir şekilde tekrar sökülebiliyor ve yeni bir renk ile değiştirilebiliyor.

Dünyanın en kolay soyulabilen boyası, oyunun kurallarını değiştirebilir

Normal boyalar gibi uygulanabilen ancak daha sonra istediğiniz zaman kolaylıkla çıkarabileceğiniz yeni bir tür soyulabilir boya geliştirildi. “Unpaint” olarak adlandırılan bu yeni boya, alıştığımız boyalara benziyor olsa da kalıcı olmayan sorunsuz bir boya alternatifi sunuyor.

Ne yazık ki bu boyanın tam anlamıyla kalıcı olmaması bazı dezavantajları da beraberinde getiriyor. Unpaint, normal boyalar kadar dayanıklı değil ve bu nedenle çizilmesi ve sıyrılması çok daha kolay. Ayrıca her yüzeye düzgün bir şekilde yapışamıyor, bu nedenle boyanın geliştiricisi olan Glasst, önce daha küçük bir alanda denemenizi öneriyor.

Ayrıca bu soyulabilir boyanın uzun süre dayanacak şekilde tasarlanmadığını da unutmamakta fayda var. Glasst, Unpaint’in soyulup atıldığında birkaç yıl sonra doğal olarak biyolojik olarak parçalanmaya başlayacağını söylüyor. Ancak bu süreç aslında boya uygulandıktan yaklaşık 12 ay sonra başlıyor. Bu nedenle, Glasst bir yıldan uzun bir süre boyunca uygulanmış olarak bırakmanızı önermiyor. Bu durumda, boyanın kolay bir şekilde yüzeyden çıkarılması daha zor olabilir.

Unpaint’in bu sınırlı kullanım süresi sebebiyle muhtemelen çoğunlukla kirada oturan, dairelerini veya evlerini normal boya ile boyayamayan veya odalarını mevsim renkleriyle boyamak isteyen kişiler için ideal olacaktır. Ayrıca mermer, ahşap, metal, cam, çimento, granit, sıva, tuğla ve hatta deri gibi bazı kumaşlar dahil olmak üzere çeşitli farklı yüzeylerde kullanılabiliyor.

Glasst, bu boyanın litresini ABD’de 29,98 dolara satıyor. Bu fiyat normal bir boyaya göre daha pahalı olsa da, boyanın geçiciliğini tercih edecek kullanıcılar için kabul edilebilir bir bedel sayılabilir.