Araştırmacılar, şimdiye dek ortaya çıkan en karmaşık zararlı olduğunu söyledikleri Flame'i ortaya çıkardılar. İlk olarak Kaspersky Lab tarafından bulunan Flame, Stuxnet'den birkaç kat daha büyük ve İran'ın petrol bakanlığını ve ana petrol ihtaç terminalini hedef alıyor.
Ancak zararlının farklı yerlerde de kurbanları var. Budapest University of Technology and Economics'deki Laboratory of Cryptography and System Security, Macaristan'da virüse ait izler bulduğunu söylüyor. Zararlının İsrail tarafından meydana getirildiğinden şüpheleniliyor ve başbakan yardımcısı Moshe Yaalon'un açıklamaları da bu şüpheleri güçlendiriyor.
Flame, solucan benzeri özelliklere sahip bir arka kapı trojanı ve yerel ağda, çıkartılabilir medya üzerinde komutla çoğalabiliyor. Bir makineye bulaştığında ağ trafiğini izlemeye başlıyor, ekran görüntüsü alıyor ve basılan klavye tuşlarını kaydediyor. Zararlı, ortamdaki konuşmaları bile kayda alıyor. Dev bir modül paketinden oluşan zararlının boyutu, tamamen kurulduğunda 20MB'a ulaşıyor.
En şaşırtıcı olan ise Kaspersky'nin Worm.Win32.Flame virüsünün yaklaşık iki yıldır algılanmadığını söylemesi. Kaspersky global araştırma ve analiz müdürü Alexander Gostev, verilere göre Flame'in Şubat-Mart 2010'dan beri ortada dolaştığını söylüyor. Şirkete göre zararlının daha önceden de etkin olması olası.
Araştırmacılara göre zararlının geç bulunmasının nedeni, 20MB'lık dev boyutu ve varolan profillerle eşleşmemesi.