Dünyanın en gelişmiş TV'si hazır gibi!

Toshiba imzalı "Dünyanın en gelişmiş TV'si - Cell TV" ortaya çıktı, büyüledi ama fiyatıyla şaşırttı.

Dünyanın en gelişmiş TV'si!

Sizlere daha önce Toshiba'nın duyurmuş olduğu Cell TV'si ve neden bu yeni televizyonun bu kadar önemli olduğuna dair haberimizi aktarmıştık. Toshiba sonunda CES 2010'da çok merak edilen Cell TV hakkında daha fazla detay paylaştı. Bu yeni detaylar merakımızı daha da körükledi ama Toshiba'dan Cell TV ile ilgili bir de kötü haber geldi...

Toshiba'nın paylaştığı detaylar arasında Cell TV'nin kullanacağı işlemci ile ilgili noktalar öne çıkıyor. PS3'te de kullanılan Cell işlemcinin bir benzerine sahip olacak olan Cell TV'in işlemcisi 8 çekirdekli bir 3.2 GHz olacak. Bu güçlü işlemci sayesinde çok daha akıllı bir piksel düzeltme özelliğine sahip olacak olan Cell TV'de Toshiba'nın iddiasına göre; görüntüler hiç olmadığı kadar güzel görünecek.

İnanılmaz özelliklere inanılmaz fiyat!

İnanılmaz özelliklere inanılmaz fiyat!

9.000.000:1 kontrast oranına sahip olacak olan televizyonun öne çıkan bir diğer özelliği ise iki boyutlu görüntüleri streoskopik üç boyutlu hale çevirebilecek olması. Özel kutusunda 1 TB'lık sabit diske de sahip olacak olan Cell TV arka aydınlatma konusunda da piyasadaki örneklerin çok ötesinde olacak. Şu anda ortalama bir televizyonda 96 arka aydınlatma bölgesi kullanılıyor ama Cell TV'de bu rakam 512'ye yükseliyor. Cell TV özel alıcısı sayesinde bulunduğu ortamın aydınlatmasını kontrol edecek ve gerekirse ekranın belirli bölümlerini farklı şekilde aydınlatabilecek.

2010 yılında ABD'de piyasaya sürülmesi beklenen Cell TV'nin Avrupa'ya 2011'den önce gelmeyeceği söyleniyor. Toshiba'dan gelen kötü haber ise fiyat ile ilgili. Yetkililer herhangi bir fiyat açıklamadılar ama piyasadaki benzerlerinden oldukça pahalı olacağını söylediler. Rakamın ne kadar ürkütücü olduğunu öğrenmek içinse ne yazık ki ABD'deki satış vaktinin yaklaşmasını beklememiz gerekiyor.

Okuyucu Yorumları