Dünyanın en büyük ekranı, Las Vegas'ın dev "küresini" çevreliyor

Las Vegas'ın son teknoloji "küre konser alanı" olan Sphere, çevresini saran Dünyanın en büyük ekranıyla büyülüyor. İçininse, en az dışı kadar büyüleyici olduğu kesin.

Dünyanın en büyük ekranı, Las Vegas'ın dev "küresini" çevreliyor

Las Vegas’ın 2,3 milyar dolarlık devasa bir küreden oluşan son teknoloji konser alanı, 29 Eylül’deki ilk etkinliğinde U2’ye ev sahipliği yaptı ve sosyal medya, özellikle kürenin içinden çekilenler olmak üzere hızla etkinliğin klipleriyle doldu.

112 metre yüksekliğinde ve 157 metre genişliğindeki alanın içinde, oditoryumun yarısını saran yüksek çözünürlüklü bir LED ekran bulunuyor ve dış cephesini çevreleyen daha da büyük bir ekran var. Bu devasa ekran, 54.000 metrekarelik alanıyla Dünya’nın en büyük ekranı olarak dikkat çekiyor ve evinize alabileceğiniz en iyi ekranlarla kesinlikle karşılaştırılamayacağı rahatlıkla söylenebilir.

Venetian’daki Sphere, dünyanın en ileri teknolojiye sahip mekanlarından biri ve her koltuğa yerleştirilmiş yüksek hızlı Wi-Fi ve dokunsal teknolojiyle 18.600’e kadar çıkabilen izleyici kitlesine hizmet veriyor. Ayrıca bu teknoloji, göz kamaştırıcı 4D efektler oluşturmak için ışın oluşturma ve dalga alanı sentezini kullanarak mekana yerleştirilen 1.600 adetlik Holoplot’un X1 hoparlör modülünü temel alan mekansal ses sistemini de içeriyor.

Ancak içeride bulunan ve LED video ekranları ve aydınlatma uzmanı SACO Technologies tarafından yapılan 16K’lık ekran muhtemelen gösterinin gerçek yıldızı. İç ekran 15.000 metrekare büyüklüğünde ve her biri 48 LED diyota bölünmüş 1,2 milyon ışık modülü barındırıyor. Bunların her biri 256 milyon farklı renk gösterme kapasitesine sahip.

Sphere, bir konser alanı olarak yeni şöhretinin yanı sıra, Sphere Studios girişimi sayesinde sanal prodüksiyon ve post prodüksiyon ortamlarında da kullanılıyor.

Şirket, Las Vegas’ta gerçekleştirilen pek çok göz kamaştırıcı ve dehşet verici görsel etkinlikler de dahil olmak üzere, Las Vegas’a yönelik içerik oluşturmak için film yapımcıları ve diğer sanatçılarla iş birliği yapıyor.

Aşağıdaki videoda, Sphere'in NBC News'te yayınlanan haberini izleyebilirsiniz. Hemen altında ise, devasa yapının 24 saat boyunca canlı yayınlanan görüntüsüne ulaşmanız mümkün.