Dünyada sadece 400 tane kaldı, videoya böyle yakalandı

Avusturalya'da yaşayan ve Dünya üzerinde sadece 400 tane kaldığı bilinen vombatlarının genç bir üyesi, yuvasından çıkarken kameraya yakalandı. İşte çok nadir görebileceğiniz olayın videosu...

Dünyada sadece 400 tane kaldı, videoya böyle yakalandı

Bir vombatın yuvasından çıkışının nadir görüntüleri, bir ekolog tarafından kameraya alındı. Avustralya Yaban Hayatı Koruma Örgütü’nün bir basın bülteninde açıkladığı üzere, Dünya’da yalnızca 400 tane kaldığı belirtilen bu son derece nadir memeliler, Avustralya’nın bulunması en zor memelileri arasında yer alıyor.

Ekolog Andy Howe, Richard Underwood Doğa Koruma Alanı’nın etrafına yerleştirilmiş yaban hayatı kameraları tarafından çekilen 100 saatten fazla görüntüyü izlerken bu nadir canlının videosunu buldu. Kuzey tüylü burunlu vombat, Dünya genelinde en büyük yuva yapan keseli hayvan olmasıyla da ayrı bir öneme sahip. Bu memeliler bir metre boya kadar ulaşabilirken, ağırlıkları ise 30 kilograma kadar çıkabiliyor.

Bu nadir vombat videosu, yaratığın geniş burnu ve sivri kulakları gibi karakteristik özelliklerini gösteriyor. Koruma örgütünün belirttiğine göre bu canlılar, genellikle gri renkli kürklere ve gözlerinin etrafında hafif siyah lekelere de sahip. Ancak çekilen ve paylaşılan video gece görüş teknikleri kullanılarak kaydedildiği için renkler pek görülmüyor.

Ekologlar, kameraya yakalanın vombatın muhtemelen iki yaşında olduğunu düşünüyor ve bu da onu insanların son birkaç yıldır gördüğü ilk genç hayvan yapıyor. Koruma örgütünün söylediğine göre bu video, doğa rezervinin durumunun vombatların gelişmesi için doğru koşulları sağladığını gösteriyor.

Vombatların yok olmaya çok yakın olmasından dolayı, bu hayvanlar için mükemmel bir üreme alanı yaratmak onları korumaya yardımcı olmak için muazzam bir öneme sahip. Koruma örgütü, vombatın nadir videolarını Haziran ayında iki farklı gecede yakaladı. Rezervin arkasındaki grup, vombat kurtarma programı üzerinde çalışmaya devam edeceğini ve popülasyonun daha fazla azalmamasını sağlamak için izlemeye devam edeceğini söylüyor.