Dünya, Samsung’un 200 MP sensöründen bakınca işte böyle görünüyor

Samsung’un 200 MP sensörü ISOCELL HP1 ile çekilen ilk fotoğraf, Güney Koreli şirket tarafından yayınlandı.

Samsung’un 200 MP sensöründen ilk fotoğraf yayınlandı

Samsung, geçen yıl ilk 200 MP kamera sensörü ISOCELL HP1’i tanıtmıştı. Henüz bu sensöre sahip akıllı telefonları görmüş değiliz, ancak çok yakında karşılaşmaya başlayacağız. Bu sensörü kullanan ilk akıllı telefon, yakında Çin’de piyasaya sürülecek olan Motorola Edge X30 Pro olacakken, akabinde diğer modellerde de yer alacak. Peki, yeni sensör ne kadar başarılı?

ISOCELL HP1 sensörü içeren kameraya ait ilk fotoğraf örneği ortaya çıktı. Aşağıdaki görüntü, Çin’in ünlü web sitelerinden Weibo’da kendini gösterirken, fotoğraf Edge X30 Pro ile çekilmiş.

Motorola Edge X30 Pro’da yer alan ISOCELL HP1 sensörü içeren ana kamerayla çekilen fotoğraf, gayet canlı ve zengin detaylarıyla dikkat çekiyor. Elbette sosyal meyda aracılığıyla paylaşılan bir fotoğraf olduğu için elbette kalite konusunda kesin bir ölçü değil, fakat fikir veriyor.

Motorola Edge X30 Pro’da yer alan diğer kameraların 50 MP ISOCELL JN1 ultra geniş açılı ve 2x ya da 3x optik zumlu 14.6 MP telefoto kameradan oluşacağı bilgisi de paylaşılanlar arasında.

Motorola Edge X30 Pro, yalnızca Çin’e özel bir telefon olacak gibi görünürken, ayrıca Motorola Edge X30 Ultra adıyla Çin dışında da satılacağı ifade ediliyor. Motorola Edge X30 Ultra’da 108 MP ana kamera, 12 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 adet 10 MP telefoto kamera yer alacağı söylenirken, 144Hz OLED ekran, Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci, 4500 mAh kapasiteli batarya ve 125W hızlı şarj gibi özelliklerin yer alması da bekleniyor.