Dünya büyük tehlikede!

Rus bilim insanları Dünya'yı kurtarmak için çalışıyor! İşte gezegeni bekleyen dev tehlike...

Dünya büyük tehlikede!

Rus bilim insanları gizli toplantıda, 26 yıl sonra Dünya'ya çarpma ihtimali bulunan dev bir asteroidi nasıl engelleyebileceklerini tartışacaklar.

Dünya'yı büyük bir felaketten kurtarmaya yönelik olarak toplanacak olan bilim insanlarından Anatoly Perminov, "Burada insanların hayatlarından bahsediyoruz. Bekleyip yüz binlerce insanın ölmesini izleyeceğimize birkaç yüz milyon dolar harcayıp asteroidi durduracak bir sistem yapmalıyız" dedi.

Dünya'ya çarpma ihtimali olan Apophis Asteroidi'nin çapı yaklaşık 350 metre. Bilim insanları bu büyüklükteki bir asteroidin Dünya'ya çarpması halinde Fransa büyüklüğünde bir çöl oluşturabileceğini vurguladı.

Perminov açıklamasında, ele alınacak olan projenin ABD, Çin ve Avrupa ülkelerini de içine alan uluslararası bir çalışmaya dönüşebileceğini belirtti ve tüm dünyaya bir mesaj gönderdi...

İşte o açıklama!

İşte o açıklama!
Amaç yoketmek değil, rotadan saptırmak. Detaylı görseller galerimizde

Rus bilim insanı, tamamen fizik kurallarına bağlı kalınarak asteroidi rotasından saptıracak bir "uzay aygıtı" geliştirmeyi düşündüklerini söyledi ve "nükleer patlama olmayacak" dedi.

Gök bilimciler, Apophis Asteroidi'ni ilk olarak 2004 yılında keşfetmiş ve 2029 yılında Dünya'ya çarpma olasılığının 37'de 1 olduğunu açıklamıştı.

Ancak ABD Uzay Havacılık Kurumu NASA Ekim ayında, yaptığı açıklamada Apophis Asteroidi'nin 2036'da Dünya'ya "öldürücü" bir çarpma gerçekleştirme ihtimalinin "ciddi derecede azaldığını" belirtmişti.

NASA açıklamasında, güncellenen bilgisayar hesaplamaları ile 13 Nisan 2036 tarihinde asteroidin Dünya'ya çarpma olasılığının 45 binde bir ila 4 milyonda bir arasında değiştiğini belirtti.

Aphosis Asteroidini ve saptırma planını galerimizde görebilirsiniz...

Hurriyet

Okuyucu Yorumları