DT Cloud, Yerli Malı belgesi ile yerli üretime sunduğu katkıyı tescilledi

Türkiye’nin yerli ve milli self-servis bulut platformu DT Cloud, aldığı Yerli Malı belgesi ile yerli üretime sunduğu katkıyı tescilledi.

DT Cloud, Yerli Malı belgesi ile yerli üretime sunduğu katkıyı tescilledi

Digital Transformation Group (DTG), Türkiye’nin yerli ve milli bulut platformu olan DT Cloud’a, yerli üretim özelliğini belirten resmi belge olan “Yerli Malı” belgesi verildiğini duyurdu. DT Cloud’un yerli üretim standartlarına uygunluğu, bu belge ile tescillendi.

“Yerli Malı” belgesi, ülkemizde bir ürünün yerli kaynaklarla üretildiğini ve yerli üretime katkı sağladığını onaylar niteliği nedeniyle önem taşıyor. Alınan belge ile DT Cloud’un yerli üretim standartlarına uygunluğu tescillenmiş oldu.

“Yerli Malı” belgesi, son üründeki katkıyı artırmayı hedefliyor

Cloud Stack ve CMP (bulut yönetim platformu) ve bu temel yapılar içerisinde 50’nin üzerinde bileşene sahip bir yapıdan oluşan DT Cloud Platformu, sanallaştırma bileşeninde açık kaynaklı bir sistem kullanıyor. Çözümlerinin olgunluk seviyesini artırmak ve bilgi birikimini geliştirmek amacıyla çeşitli açık kaynak toplulukları ve ilgili firmalarla iş birliği yapıyor.

Yerli katkıyı ve son üründeki değeri artırmayı hedefleyen DT Cloud, her geçen gün kendi öz kaynakları ve AR-GE kas gücüyle müşterilerine yeni servisler sunuyor. DT Cloud ayrıca, Türkiye’de geliştirilen yerli milli kümelenmelerle, şirketlerle ve dostlarıyla sürekli dirsek teması halinde olup, ekosistemin gelişmesi için ortak çözüm entegrasyonları ve iş birlikleri hayata geçiriyor.

Yerli üretimi destekleyen politikalarıyla sürdürülebilir kalkınmayı teşvik ediyor

DTG tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Yerli Malı Belgesi”ni almaktan dolayı mutlu ve gururlu oldukları vurgulanarak şu görüşler paylaşıldı:

“Yerli Malı belgemiz, müşterilerimize sunduğumuz çözümlerin kalitesini ve güvenilirliğini bir kez daha ortaya koyuyor. Yerli üretimi destekleyen politikalarımız, sürdürülebilir kalkınmayı teşvik eden yaklaşımımız ve sahip olduğumuz Yerli Malı Belgesi ile bundan sonra müşterilerimize sunduğumuz güven ve kaliteyi çok daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Yerli üretim ve milli değerlerimize katkıda bulunmanın gururuyla bu başarıyı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Yeni savaşların toprak ve doğal kaynaklar için değil veriye hakim olmak için yapıldığı bu dönemde, en güçlü silahlar verinin gücü ve yapay zeka haline geldi. Artık verilerinizi ve iş süreçlerinizi, Yerli Malı Belgesi alan bulut platformumuzda yapay zekanın da gücüyle güvenle yönetebilirsiniz.”