D&R, yeni renkli Rakuten Kobo e-kitap okuyucuları duyurdu

D&R, e-kitap markası Rakuetn Kobo’nun yeni renkli modellerini Türkiye'ye getirdi. İşte yeni cihazların özellikleri...

D&R, yeni renkli Rakuten Kobo e-kitap okuyucuları duyurdu

Bugüne kadar kullanıcılara standart siyah beyaz teknolojiyle ulaşan e-kitap okuyucular, sektörün öncü markalarından Rakuten Kobo’nun yeni cihazları Libra Colour ve Clara Colour ile renkli bir hal alıyor. Rakuten Kobo’nun Türkiye distribütörü olan D&R’ın sattığı Kobo’lar, kitapseverleri ilk renkli e-kitaplar ile buluşturuyor.

Kobo için optimize edilmiş renkli e-ink Kaleido 3 ekrana sahip Libra Colour; kitapseverlere, 24.000’e kadar e-kitabı veya 150’ye kadar sesli kitabı depolayabilmek için 32 GB’a varan depolama alanı, sesli kitaplarını dinlemeyi kolaylaştıran Bluetooth kablosuz teknolojisi sağlıyor. Üstelik cihaz, Kobo.com e-kitap mağazasına 7/24 erişim ve kütüphaneden kolayca kitap ödünç almak için OneDrive entegrasyonu sunuyor. Kobo Clara Colour ise tüm bu özelliklerin yanında 12 bine kadar e-kitap ve 75 sesli kitap depolayabilen 16 GB hafızası ile öne çıkıyor.

Kobo’nun Dropbox ve Google Drive destekli ilk 7 inç cihazı olan Kobo Libra Colour, kitap kenarlarına not almayı seven ve günlük tutan okuyucular için, ayrıca satılan Kobo Stylus 2 eklentisiyle geliyor. Hem Libra’da hem de Clara’da bulunan renk vurgulama özelliği, pasajları bir parmak dokunuşuyla renklendirmeye izin veriyor.

Rakuten Kobo, siyah-beyaz e-kitap okuma deneyimini tercih eden okuyucuları için, Kobo Clara BW siyah-beyaz klasik 6 inç e-kitap okuyucunun geliştirilmiş bir versiyonunu da sunuyor. Bu yeni modelde en yeni e-ink Carta 1300 ekran, yeni bir işlemci ve daha fazla depolama alanı yer alıyor.

Kobo, cihazın ömrünü uzatan ve pil değişimini kolaylaştıran tamir edilebilirlik özellikleriyle sürdürülebilirlik taahhüdünü daha da ileriye taşıdığını belirtiyor. Ayrıca, cihazların ambalajları yüzde 100 FSC sertifikalı geri dönüştürülmüş kâğıttan üretiliyor ve soya mürekkebi ile basılıyor.

Libra Colour, Clara Colour ve Clara BW’nin her üçü de beliritlene göre tamamen su geçirmez özellikte. Cihazlar, 2 metreye kadar su altında 1 saate kadar dayanabiliyor.

Ayrıca tüm Kobo E-Kitap Okuyucular, mavi ışığı otomatik olarak azaltacak şekilde ayarlanabilen ComfortLight PRO özelliklerine sahip. Cihazlardaki ön ışık teknolojisi, en rahat okuma deneyimi için ışığı gözlere değil, sayfaya yönlendiriyor. Göz yorgunluğunu azaltmak için cihazlarda “Karanlık Mod” seçeneğinden de yararlanmak mümkün.