Donald Trump'tan Mark Zuckerbuck'e hapis tehdidi

ABD'nin sansayonel eski Başkanı ve yeni Başkan adayı, seçildiği takdirde Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'ü hapse attırmakla tehdit etti. Peki neler oldu? Bu duruma nasıl gelindi?

Donald Trump'tan Mark Zuckerbuck'e hapis tehdidi

ABD'nin eski Başkanı ve yeni Başkan adayı Trump, 2016 seçimlerinden önce yaşadığı tartışmaları birebir aynen yaşamaya başladı.

2016 seçimleri öncesinde, ülkedeki teknoloji şirketlerinin yöneticileri, özellikle de Jeff Bezos, Trump'a karşı aşağılayıcı yorumlar yaparken, Trump başkan seçilmesi halinde bu sözleri onlara ödeteceğini açıklamıştı. Seçildikten sonra ise tüm teknoloji şirketlerinin yöneticilerini bir odaya toplayıp hepsini azarladığı ve "yatırımlarınızı ABD içine getirmezseniz, hepinizin tepenize bineceğim" tarzı tehditler savurduğu bir toplantı yapmıştı. Bu toplantı sonrasında pek çok teknoloji ve otomotiv şirketi yurt dışındaki yatırımlarını askıya almak zorunda kalmıştı.

Jeff Bezos'un şirketleri ise tarihindeki en zorlu 4 yılı yaşamış, Jeff Bezos'a ait Washington Post ve Engadget gibi basın organları, her gün Trump'a saldıran yayınlar yaparak Trump'ın yeniden seçilememesi için ciddi mesai harcamışlardı.

Trump şimdi de Meta'nın, yani eski Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ile laf dalaşına girdi.

Tartışmanın nedeni, Zuckerberg'in elindeki sosyal medya gücüyle, Trump'ın seçilmemesi için çalışması ve hatta Trump'a göre, sahte haberler yayınlaması.

"Seçim sahtekarlarının hepsi hapse girecek"

Donald Trump, yeniden ABD Başkanı seçilmesi halinde Meta'nın patronu Mark Zuckerberg'i işaret ederek "seçim sahtekarlarını" hapse atacağını söyledi: "Tek söyleyebileceğim, eğer Başkan seçilirsem, seçim dolandırıcılarının peşine daha önce hiç görülmemiş düzeyde düşeceğimiz ve onları uzun süreler boyunca hapse göndereceğimizdir. Biz sizin kim olduğunuzu zaten biliyoruz. YAPMAYIN! ZUCKERBUCKS, dikkatli ol!"

Bu arada hatırlatalım, Trump Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'le alay etmek için ona Zuckerbucks olarak hitap ediyor. Argodan Türkçe'ye çevirecek olursak, "paraları hüpleten adam" gibi bir anlama geliyor.

Trump ve Zuckerberg arasındaki düşmanlığı özetleyecek olursak... Zuckerberg'in yönettiği tüm sosyal medya platformları ve şirket çalışanları, Trump'tan ölesiye nefret ediyor. Facebook'un çalışanları, 2016 yılındaki seçimde, Trump'ın seçilmesi üzerine sinir krizleri geçirmiş ve ilginç görüntüler medyaya yansımıştı.

Trump, Kasım ayındaki seçimlerde oy kaybına uğraması için Meta platformlarından yoğun saldırıya uğrayacağını bildiği için Zuckerberg'i şimdiden tehdit etme gereği duymuş gibi görünüyor.