Donald Trump'ı hacker korkusu sardı

Trump'ın çalışma ekibi, İran tarafından dijital saldırıya uğradıktan sonra hack'lenme korkusuyla daha güvenli dijital ekipmanlara geçiş yapmaya başladılar.

Donald Trump'ı hacker korkusu sardı

Yeni başkanlık kampanyası sırasında, başını sıyırıp geçen bir suikast kurşunu dahil defalarca saldırıya uğrayan eski ABD Başkanı Donald Trump, şimdi de dijital saldırılarla boğuşuyor.

İsrail hakkındaki açıklamasının ardından İran'ın hedefine dönüşen Trump'ın çalışma ekibinin bilgisayarlarının ve telefonlarının İranlı hacker'ların hedefi olduğu anlaşılmıştı. Amerikalı seçmenlerin bir sonraki başkanını seçmek için sandık başına gitmesine bir aydan az bir süre kala Trump ekibi, bu sürede güvenli teknolojiye yatırım yapma kararı aldı.

Askeri kit tedarikçisi Green Hills Software, ekibin İran yanlısı saldırganların e-postaları ve diğer verileri çalmayı başardığı önceki olayların tekrarlanmasını önlemek için Trump'ın ekibini sözde "hack'lenemez olduğunu söyledikleri" telefonlar ve bilgisayarlarla donattı. Bu şirket sağladığı yazılımın herhangi bir izinsiz girişe karşı çok dayanıklı olduğunu iddia ediyor. Üstelik aynı teknolojiyi diğer başkan adayı Kamala Harris'e de sunduğu söyleniyor.

Savaş uçaklarını koruyan yazılım

Başkan adaylarının ekiplerine dağıtılan bu güvenlik kiti, gizli B-2 bombardıman uçağı, F-22 ve F-35 savaş uçaklarında kullanılan Green Hills Integrity-178B işletim sistemini kullanıyor ve Değerlendirme Güvence Seviyesi 6 olan, ticari olarak mevcut tek işletim sistemi gibi görünüyor. Şirket, güvenliğinin sıkı kodlamadan ve izinsiz giriş fırsatlarını en aza indirmek için mümkün olan her şeyi kilitlemekten kaynaklandığını söylüyor.

Bakalım hacker'lar bu kodları da kırmayı başarabilecekler mi? Çünkü saldırmak için sürekli denemeler yaptıkları biliniyor.