Domuzların ruh halleri olduğu öğrenildi...

Yeni bir araştırma domuzların ruh hallerinin bizlere olan ilginç benzerliğini ortaya çıkardı!

Domuzların da ruh halleri var!

Görünene göre domuzlar da kararsızlıklar ve karamsarlık ile mücadele etmek zorunda kalıyorlar. University of Lincoln araştırmacıları tarafından yapılan yeni bir araştırma domuzların da insanlar gibi iyimser veya karamsar olabileceklerini bulmuş durumda. Bunun anlamı da domuzlar yeni şeyleri deneyebilen heyecanlı varlıklar olabilirken, her şeyi berbat olarak gören bir ruh halinde de bulunabiliyorlar.

Araştırmacılar, 36 evcil domuza iki tarafında birer yemek kabı olan bir odaya koydular. Kaplardan biri kahve çekirdekleri, diğeri de tatlılar ile doluydu. Domuzlar, kahve çekirdeklerinin tadını beğenmemeklerdi.

İyimser olan domuzlar, iki kabı da denedikten sonra odaya eklenen, tatlı veya kahve ile dolu olan üçüncü kabı da deniyorlardı. Karamsar olanlar ise bir kez kahve dolu kaba yöneltildikleri için yeni bir risk almamayı tercih etmekteydiler.

İlginç bir şekilde domuzların yaşadıkları alanlar iyimser veya karamsar olmalarını etkiliyordu. Daha az samanın olduğu daha küçük alanlarda yaşayan domuzların karamsar olma ihtimali daha yüksekti ve tatlı arayarak üçüncü kaba bakma ihtimalleri azalmaktaydı. Daha lüks olan saman dolu yerlerde yaşayanlar ise daha iyimser oluyor ve üçüncü kaba bakıyorlardı.

Kısacası bu araştırmadan ortaya çıkan iki sonuç, domuzların karamsar veya iyimser olabildikleri ve domuzların ruh hallerinin, yaşayacak iyi bir yere sahip olmaları ile kolaylıkla değişebildiği. Başka bir deyiş ile insanlardan çok farklı olmadıkları söylenebilir...

Okuyucu Yorumları