Dolandırdı; Game of War'a Servet Döktü!

Game of War oynuyor musunuz? Peki bu oyun için ne kadar para harcıyorsunuz? Bu haberi okuduğunuzda, "yok artık" diyebilirsiniz...

Dolandırdı; Game of War'a servet döktü!

Savaşın bedeli oldukça ağır olabilir... Ancak Kaliforniyalı bir adam için ağır olan, sanal savaş oldu...

Ars Technica tarafından yayınlanan mahkeme belgelerine göre Kevin Lee Co, Sacramento, Kaliforniya mahkemesinde Perşembe günü birden fazla hesap dolandırıcılığı ve para aklama suçlarından suçlu bulunmuş durumda. Co, 2008 ve 2015 yılları arasında iş yerinden toplamda 5 milyon dolara yakın para çalmış.

Suçunu kabul eden Co, bu toplamın yaklaşık olarak 1 milyon dolarını "Game of War" mobil strateji oyununa harcadığını itiraf ediyor.

Oyun, Dünya'daki en çok kazanan mobil oyunlardan biri ve Think Gaming'in verilerine göre üreticisi Machine Zone'a yıllık milyonlarca dolar gelir getirmekte.

Oyun içerisinde oyuncular, şehirler kurup ordu toplayarak diğer oyunculara saldırıyor. Temelde bir oyuncunun ne kadar satın alabileceği veya kendini ne kadar geliştirebileceği konusunda limit olmaması dolayısıyla oyuncuların oyuna bol miktarda para yatırması sıra dışı bir durum değil. VentureBeat'in raporuna göre ortalama bir oyuncu, 2015 yılında oyuna ortalama 550 dolar harcamaktaydı.

Ancak bu standartlara göre bile Co'nun faturası oldukça yüksek. Tabi ki Co'nun harcamalarında, firmasının parasını harcıyor olmasının da etkisi vardır. Ancak, bir oyuna bu kadar fazla para harcamak, bir kullanıcının da belirttiği üzere "kumar gibi, ama hiçbir kazanma ihtimali yok."

Co, mobil oyun harcamasının dışında kazancını lüks arabalara ve San Francisco 49ers ve Sacramento Kings sezon biletlerine harcadığını da söylemekte.

Suçunun kabul etmesinin ardından Co, 20 yıla kadar çıkabilecek bir hapis cezası ile karşı karşıya...

Okuyucu Yorumları