DNF neden kötü bir oyun oldu?

Yıllar süren bekleyişin ardından gelen hüsran, dev oyun şirketini sonunda harekete geçirtti!

"Nerede yanlış yaptık" anketi

Oyun efsanelerinin başında gelen yapımlardan bir tanesi olan Duke Nukem, piyasaya çıkardığı son oyunu olan Duke Nukem Forever için ilk kez olumlu bir hareket yaptı.

Uzunca bir süre beklenen DNF, Duke Nukem 3D'den 14 yıl sonra piyasaya çıkabilmişti. İlk olarak 2000 yılında oyun severlerin kulağına çalınan yapım, birden fazla kere yapımcı değiştirmesi ve başına gelen onlarca farklı sorun sonucunda ancak, 2011 yazında raflarda kendisine yer bulabildi.

Üzerinde bir hayli çalışıldığını iddia eden yapımcı firma Gearbox, oyunun piyasa çıktıktan sonra aldığı notları görünce, bir süre sessiz kalmayı tercih etti. Aradan geçen dört aydan sonraysa firma, oyun severler için bir anket hazırladı. Gearbox'un kendi sitesinde bulabileceğiniz bu ankette, oyunu sevip sevmediğimizi ve bazı konular hakkında sorulan sorulara bir ile on arası bir puan vermemiz isteniyor.

Gearbox gibi büyük bir firmanın her kullanıcının ne düşündüğünü önemsemesi ileride bir şeylerin daha güzel olabileceği sinyalini veriyor. Bu arada, merak etmeyin yapılan anket sizden başka kimseye gösterilmiyor. Böyle bir imkan varken, her kullanıcının neyin yanlış olduğunu yapımcı firmaya göstermesiyse firmanın ve yeni DNF'ların gelişmesi için büyük önem arz ediyor.

Okuyucu Yorumları