Dizüstü bilgisayarlar yakın zamanda daha pahalı hale gelebilir: İşte bu tahminin 2 nedeni

Dizüstü bilgisayar fiyatlarının yakın gelecekte yükselebileceği tahmin ediliyor. Bunun nedeni ise Çin'deki koronavirüs önlemleri nedeniyle üretimin durması ve lojistik maliyetler...

Dizüstü bilgisayarlar daha pahalı hale gelebilir: Peki neden?

Çin’de yaşanan koronavirüs kaynaklı kısıtlamalar nedeniyle çok sayıda üretim tesisi durmuş durumda ve bazı parçalar teslim edilemiyor.

Chip.de’nin haberine göre, başlangıçta karantinaların yalnızca birkaç hafta sürmesi gerekiyordu. Ancak şu anda Mart ayının sonundan bu yana yürürlükte olan kısıtlamaların en azından Mayıs ortasına kadar devam edeceği varsayılıyor.

Lojistik de Kısıtlamalardan Etkileniyor

Üretimin yanı sıra lojistik de kısıtlamalardan ciddi şekilde etkileniyor. Sokağa çıkma yasakları nedeniyle çok sayıda kamyon şoförünün evlerinden çıkmasına izin verilmiyor, bu nedenle kapasite de düşmüş durumda.

Haberde, “Uluslararası ulaşım yolları ve nakliye ile ilgili sorunlar var, bu yüzden birçok üretici hava taşımacılığına geçti. Ancak burada da fiyatlar, Ukrayna’daki savaş ve buna bağlı olarak yakıt maliyetlerindeki artış nedeniyle önemli ölçüde arttı” deniliyor.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Çin, bir asteroide çarpması için uzaya bir uzay aracı göndermeyi planlıyor