TechCrunch'ın teknolojinin kalbi San Francisco'da organize ettiği etkinliklerde Dropbox (1.7 Milyar Dolar), Zenefits (583.6 Milyon dolar), Cloudflare (182.1 Milyon dolar), Upwork (168 Milyon dolar), Yammer (142 Milyon dolar) gibi şirketler toplamda 6.9 milyar dolarlık yatırım aldılar. Dünyanın önemli yatırımcı ve girişimcilerinin takip ettiği dev etkinlikte Türkiye'nin ilk uluslararası blockchain projesiyle yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Copyrobo CEO'su Hasan Kurtuluş, "TechCrunch'ın organizasyonları dünyanın en önemli yatırımcıları tarafından yakınen takip ediliyor. Copyrobo olarak geliştirdiğimiz teknolojiyi, kullanım alanlarını ve sağlayacağı faydaları, aralarında Etherium kurucusu Vitalik Buterin, Google güvenlik kurucularından Heather Adkins, MBA yıldızı Kevin Durant, Propel CEO'su Jimmy Chen, Y Combinator Başkanı Sam Altman, Trinity Yatırım Ortağı Anjula Acharia Bath, Zhen Fund CEO'su Anna Fung, Google Ürün Geliştirme Direktörü Aparna Chennapragada, Google Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı John Giannandrea gibi önemli isimlerin bulunduğu jüriye sunacağız." açıklamasında bulundu.
Copyrobo'nun, Blockchain kategorisindeki dünyaca ünlü rakipleri
Finansal teknolojiler uzerinde açık kaynak kodlu projeler üreten ve Yönetim Kurulu'nda Wordpress kurucusu Matt Mullenweg, Stripe CEO'su Patrick Collison, Apache Yazılım Başkanı Greg Stein, Y Combinator Başkanı Sam Altman , Angellist kurucusu Naval Ravikant gibi isimlerin bulunduğu Lightyear ve yine finansal teknolojiler uzerinde kripto para birimlerinin debit kartlardan kullanımı tüm dünyada kolaylaştıran İngiltere merkezli uquid Copyrobo'nun Blockchain kategorisindeki rakipleri.
Copyrobo'nun davet edilme nedeni
Copyrobo, ülkelerin yetkilendirdiği sertifika otoritelerini (Örneğin Türkiye'den TUBİTAK-KamuSM) ve Blockchain (Bitcoin, Ethereum, Litecoin...) teknolojisini tek bir platformdan, iOS, Android, Web ve Chrome uygulamaları üzerinden kullandırabilen ilk ve tek şirket olması sebebi ile davet edildi.
Herhangi bir telif veya patent başvuruşundan önce devlet otoritelerince tanınan deliller üretmek önemli. Ancak birçok ülkede bu tür yasal delili elde etmek çok masraflı ve uzun bir süreç. Buna karşın Copyrobo dünya noterine benzer bu delileri saniyeler içinde sağlayabiliyor. Copyrobo; tüm dünyada geçerli yasal delil üretmekte ve "Varlığın Tespitini" yapıyor. Kullanım alanları çok geniş; bankaların KYC (Know Your Customer, süreçlerinden, Sigorta tespitlerine, şirketlerin ar-ge departmanlarından, hukuki tespitlerine, lojistikten, insan kaynaklarına ve daha bir çok alanlarda kullanılabiliyor.
Türkiye, Avrupa Birliği'ne dahil 28 ülke ve diğer bir çok ülke mahkemesinde geçerli belgenin varlığını, üretildiği zamanı ve değiştirilmediğini ispatlayan Çoklu-Lokal delillere Copyrobo ile ulaşılabiliyor. Türkiye'de 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre; Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar (Tübitak-Kamu Sertifikasyon Merkezi gibi) nezdinde; yapılan işlemler tüm resmi kurumlar ve Mahkemeler nezdinde notere eş değer delil elde etmeye olanak sağlıyor. Avrupa Birliği eIDAS yasası 910/2014 ile uyumlu resmi servis sağlayıcıları; Almanya-Exceet, Estonya-SK, Macaristan-Microsec, İspanya-Tractis, Fransa-Universign, Slovakya-Disig gibi 28 Avrupa Birliği ülkesinde notere eş değer deliler elde edilebiliyor. Copyrobo, hem teknolojinin getirdiği yeniliklere hem de ülkelerin uygulamaya koyduğu son yasa ve yönetmeliklere göre, bugün veya yıllar sonrasında dahi kullanılabilecek yasal delillerin; üretilebileceği, doğrulanabileceği ve yönetilebileceği, güvenli ve stabil bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Dünyanın birçok ülkesi tarafından tanınan ve tanınacağı öngörülen Blockchain teknolojisi; birey, kurum ve ülkelerin gerçekleştirdikleri işlemlerde güven otoritesi olabilmesi nedeniyle, Global Delil tanımlamasına uyuyor. Bu nedenle ülkeler tarafından, son yasa ve yönetmeliklerine göre oluşturulan Çoklu-Local Delillere ek olarak, Blockchain teknolojisine dayalı Global Deliller, Copyrobo platformun'da birlikte kullanılıyor. Copyrobo, dünyada bir ilk olarak, hem Avrupa Birliği ülkelerinin Sertifika Sağlayıcılarına, hem diğer ülkelerin Sertifika Sağlayıcılarına, (Türkiye ve yeni eklenmekte olan ülkeler...) hem de Blockchain (Bitcoin, Ethereum, Litecoin ...) teknolojisine dayanan delilerin elde edebileceği tek platform olma özelliği taşıyor.
TechCrunch Duyuru ve Seçilen Şirketleri aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz.
https://techcrunch.com/2017/08/03/meet-the-feature-pavilion-startups-at-disrupt-sf/