Online Satış için 3D Objeler

3D-Scannerlar aracılığıyla Süperbilgisayarlar ve Lazertenolojisi bilreşiyor. 20 cm kenar uzunluğuna sahip cisimler 3D teknolojisi ve 6.500 Mark değerindeki bir alet sayesinde bilgisayar ekranında üç boyutlu görünecek.

Online Satış için 3D Objeler

3D-Scannerlar aracılığıyla Süperbilgisayarlar ve Lazertenolojisi bilreşiyor.
20 cm kenar uzunluğuna sahip cisimler 3D teknolojisi ve 6.500 Mark değerindeki bir alet sayesinde bilgisayar ekranında üçboyutlu görünecek.
Bu alet katlanabilir ufak bir sahne, dönen bir taban, iki lamba ve bir web kamerasından oluşuyor. Tabi beraberinde gelen yazılım da bunlara dahil.

Kayıt sırasında cisim dönen taban sayesinde 360 derece döndürülüyor. Scanware 1.3 adındaki tarayıcı yazılım bu cismin resimlerini tek tek çekerek bunlardan bir iskelet resim oluşturuyor. Daha sonra bu iskelet texturlarla kaplanıyor. Ve sonra bu datalar SPX formatında kayıt ediliyor. Bu SPX dosyalarını görebilmek içinse bedava felen bir plugin bulunmakta.


Fotoğrafın çekilmesi kısa sürmekte. Örneğin bir sigara kutusunun resminin çekilmesi 10 dakkikayı alıyor. Diğer işlemerle beraber (iskeletin oluşturulması – textureların kaplanması) bu süre PII 300 Mhz’lik bir bilgisayarda 75 dakkika kadar sürmekte.

Bu aletin en yararlı olacağı kesimse Online alışveriş. Bu sayede ürünlerin pazarlanması ve tanıtılması daha kapsamlı olucak. İnsanlar satın alıcakları ürünü 360 derece çevirip arkadan önden istedikleri açılardan görebilecek.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Umut_Pardus
valla ben teknosa da sesini dinledim araba wooferı gibi güçlü ses çıkarıyor verdiğin paya değer bir sistem
Yanıtla
Ziyaretçi
Logitech gerçektende yaptımı yapıyor.Bu güne kadar aldığım hiçbir ürününden pişman olmadım(mause, webcam, hoparlör vs..).Biraz genel olarak pahalı ama verdiğin her kuruşa değiyor.Bende logitech x-230 hoparlör var onu arkadaşa verip kendime z-10 alıcam, x-230 danda çok memnundum ama bundan daha çok memnun olucağımı düşünüyorum :)
Yanıtla
Ziyaretçi
süper ama fiyatı da süper birazda fiyatı düşük olsa
Yanıtla
Ziyaretçi
insan bi demonstrasyon yapar ekran bilgisini nasıl verdiğini görebilmemiz açısından
Yanıtla
sosi
Logitech hakkaten çok iyi bu işte
Yanıtla