Dijital sağlık ve zindelik odaklı akıllı saat: Galaxy Watch 5

Samsung’un şimdiye kadar ürettiğimiz en gelişmiş akıllı saat olarak tanımladığı Galaxy Watch 5 neler getiriyor?

Cep telefonları ve tabletlerde olduğu kadar giyilebilir teknolojilerde de iddialı olan Ssmsung, bu sefer karşımıza Galaxy Watch5 serisi ile çıktı. Yeni BioActive Sensörünün ön plana çıktığı yeni akıllı saati deneyimledik ve Samsung yetkilileri ile saati değerlendirme fırsatı bulduk.

Samsung’un bugüne kadar geliştirdiği en fazla özelliğe sahip olan Galaxy Watch5 serisi, gelişmiş yeni BioActive Sensörü sayesinde kandaki oksijen oranı, kan basıncı, kalp ritmi ve uyku takibi gibi birçok veriyi aynı anda sunuyor. Vücut Kompozisyonu özelliği sayesinde, iskelet kası ve bazal metabolizma hızı ya da kilo ölçümünün ötesinde, kullanıcıların vücuduna ilişkin bütünsel veriler iletiyor.

Galaxy Watch 5 aynı zamanda bir kişisel sağlık takipçisi olarak da görev yapıyor. Kullanıcılar, artırımlı hedefler belirleyerek, yönlendirmeye dayalı bir yaklaşımla, kaydettiği ilerlemeleri takip edebiliyor. Galaxy Watch akıllı saatler, kullanıcılara yalnızca vücut kitle endeksi ölçümü değil aynı zamanda Biyoelektrik Empedans Analizi (BIA) ölçümü de sunuyor. BIA, bireysel sağlık ve zindeliğine ilişkin daha bütünsel bir tablo ortaya koyuyor. Vücut ve fiziksel sağlık durumuna ilişkin iskelet kasları, bazal metabolizma hızı, vücuttaki su oranı ve vücuttaki yağ yüzdesi gibi önemli ayrıntılarla ilgili doğru veriler sunuyor.

Daha kaliteli uykular için, uyku asistanı

Galaxy Watch5 serisi ile uyku kalitesi ve uyku takibi yapmak mümkün oluyor. İleri Seviye Uyku Takibi özellikleriyle, uyku kalitesini ve uyku alışkanlıklarını takip etme imkanı da sunuyor. Saat, uyku aşamaları, horlama ve kandaki oksijen seviyeleri gibi verileri rahatlıkla takip edebiliyor. Özel Uyku Koçu, seçilen Uyku Sembolüne göre özelleştirilen aylık program üzerinden kullanıcıların uyku alışkanlıklarını iyileştirmelerine yardımcı oluyor.

Spor desteği

Farklı spor modlarında çalıştırılabilen Galaxy Watch 5 her antrenmana özgü bilgileri, o antrenmana göre özelleştirilmiş bir ekran çerçevesinde sunuyor. Antrenman bilgileri telefondaki Sağlık uygulaması ile senkronize edildiğinde tüm antrenmanların anlık kaydını tutmak ve istatistiki bilgilere ulaşmak mümkün oluyor. Doğa yürüyüşleri veya bisiklet gibi etkinliklerde rotalar özelliğiyle yürüyüşçüler, yürüyüş rotası verilerini kaydedebiliyor, indirebiliyor ve içe aktarabiliyor. Böylece kullanıcılar, antrenman arkadaşlarına da öncülük edebiliyor.

Uzun pil ömrü

Daha da uzun ömürlü bir pile ihtiyaç duyanlar için Galaxy Watch5 Pro, kullanım süresini azami seviyeye yükselten, Galaxy Watch4'ten iki kat daha fazla dayanan, %60 daha büyük pile sahip. Samsung’un yeni Galaxy Watch 5 serisinin özelliklerini, Samsung Electronics Türkiye Akıllı Giyilebilir Cihazlar ve Tablet Ürün Müdürü Yasemin Yıldırım ile konuştuk. Özel röportajımızı CHIP Online YouTube kanalından izleyebilirsiniz.