Dijital çağın olmazsa olmazı 5 uygulama

Akıllı telefonlarımız ve tabletlerimiz olmadan artık dünyada var olabilmek çok kolay değil. Android veya iOS olsun, mobil cihazlarınıza işlev katan bu 5 uygulamaya göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Dijital çağın olmazsa olmazları

1. Evernote

Bu bulut tabanlı not alma uygulaması o kadar popüler ki, dünyada çok yoğun bir fanatiği bile bulunuyor. Kağıt defter çağlarında Moleskine defterleri nasıl büyük bir fanatik kitle yarattıysa, dijital çağda da Evernote benzer bir ilgi görüyor. Evernote ile tüm cihazlarınız üzerinde notlar alabilir, sesler kaydedebilir, fotoğraflar, ekran görüntüleri, web linkleri saklayabilir ve tüm notlarınızı detaylıca organize edebilirsiniz. Böylece toplantılarınızı, projelerinizi, iş hayatınızı, eğitim hayatınızı hatta sosyal ilişkilerinizi bile yönetmek çok daha kolay hale gelir. Eğer Evernote uygulamasını çalıştırabilecek bir telefona henüz sahip değilseniz, bir iPhone X edinebilirsiniz ya da Xiaomi telefon veya Huawei telefon fiyatları arasında bir inceleme yapabilirsiniz. Evernote her sistemde çalışan çok kullanışlı bir uygulama.

2. Google Translate

Yabancı dil çok önemli evet ama herkesin her dile hakim olmasını bekleyemeyiz. İngilizceniz, belki Fransızcanız veya Almancanız olabilir ama yarın Çince veya İspanyolca bir metinle karşılaşırsanız ne yapacaksınız? Veya iş seyahati ya da turizm için, dilini bilmediğiniz bir ülkeye gittiğinizde, yıllardaki tabelaları, restoranlardaki menüleri nasıl okuyacaksınız? Google Translate hem sesli, hem yazılı hem de görsel olarak, gördüğü, duyduğu, okuduğu her şeyi anlayacağınız dile çevirebilme yeteneğine sahip. Hatta konuşmalarınızı, karşınızdaki kişinin diline çevirip seslendirmek gibi bir özelliği de var.

3. TradingView

Dünyadaki ekonomik verileri takip etmek ve yatırımlarınızı yönetmek için kullanabileceğiniz TradingView uygulaması sayesinde, borsalardan, döviz birimlerine, kripto paralara kadar dünya ekonomisini etkileyen pek çok ekonomik veriye, çok detaylı grafikler eşliğinde ulaşabilir ve dilerseniz verileri takip edebilir, dilerseniz analiz yapabilirsiniz.

4. Dropbox

Evet, hem iOS hem de Android, kendi bulut depolama servislerini sunuyor ve kullanıcılara belli bir depolama alanı ayırıyor ancak projeleriniz ve işleriniz hakkındaki dosyaları iş arkadaşlarınızla paylaşmak istediğinizde bulut depolama servisi Dropbox'ın gelişmiş yetenekleri, ortak çalışmayı çok kolaylaştırıyor.

5. IFTTT

İngilizce "if this, then that" cümlesindeki baş harflerden ismini alan uygulama, telefonunuza "eğer böyle olur, şunu yap" şeklinde komutlar tanımlamanızı sağlayan bir otomasyon uygulaması. Ve bunu yapmak için bir yazılımcı olmanız ya da kodlama öğrenmeniz gerekmiyor. Örneğin, "eğer şu lokasyondaysam, yakınımda şu işletmeler varsa, bana alarm ver," veya "eğer 1 dakikadan uzun video çekersem, telefonumda saklama, bulut depolama hesabıma yükle, sonra da telefonumdan sil" gibi komutlar oluşturabilirsiniz.