Digital Brain Teknolojileri Türkiye'de Faaliyete Geçti

Digital Brain Teknolojileri, veri ve yapay zeka alanında yenilikçi çözümler sunma amacıyla Türkiye pazarında faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Digital Brain Teknolojileri Türkiye'de Faaliyete Geçti

Digital Brain Teknolojileri, veri ve yapay zeka alanında yenilikçi çözümler sunma amacıyla Türkiye pazarında faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Şirketin kurucusu Ayhan Demirci, veri ve yapay zeka alanında uzun yıllara dayanan deneyime sahip. Demirci, yurtiçi ve yurtdışındaki önemli kurumlarda üstlendiği yöneticilik görevlerinden edindiği bilgi birikimiyle, Merit Grup’un yatırım ortaklığıyla kurulan Digital Brain’in, kurumların yapay zeka ve dijital dönüşüm süreçlerine destek olacağını, bu sayede daha hızlı ve verimli iş modellerine ulaşmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Digital Brain Teknolojileri, veri ve yapay zeka alanında geliştireceği ürün ve servisler ile uluslararası teknoloji devleriyle kurduğu iş ortaklıkları ve AI mükemmellik merkezleri aracılığıyla global bir marka olmayı planlıyor.

Ayhan Demirci, şirketin Türkiye’de faaliyete başlaması sürecini değerlendirirken, “Yapay zeka alanındaki deneyimimizi müşterilerimizle paylaşarak, yapay zeka ile değer üretmelerine destek olmayı ve Türkiye’yi veri ve yapay zeka yerel bulut servisleriyle tanıştırmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca Demirci, müşterilerinin veri ve yapay zeka dönüşüm programlarını, ‘insan ve kültür’, ‘veri ve teknoloji’, ‘yapay zeka iş senaryoları’ başlıkları altında hızlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Demirci, Türkiye'deki şirketlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan birinin verinin ülkemizde kalması ve uluslararası bulut sağlayıcılarıyla çalışmakta zorlanmaları olduğunu ifade ederek, “Digital Brain Teknolojileri olarak, SaaS tabanlı veri ve yapay zeka yerel bulut çözümleri sunarak, şirketlerin bu endişeleri aşmalarına yardımcı olmayı ve yapay zekayla iş süreçlerinde değer üretmeye odaklanmalarını sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şirketin iş ortakları arasında MEXT ve Confluent gibi markalar yer alıyor. Ayhan Demirci, MEXT ile Türkiye sanayisinin yapay zeka dönüşümü konusundaki işbirliğinden gurur duyduklarını belirterek, “MEXT ile yapacağımız çalışmalarla, ‘Dijital Türkiye’ ve ‘Yapay Zeka Türkiye’ yolculuğunda somut adımlar atacağız” dedi.

Demirci ayrıca, MEXT'in Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri (ADIM/EDIHL) konsorsiyum koordinatörlüğüne hak kazanmasının, bu çalışmaları hızlandıracağını ve Türkiye’nin dijital ve yeşil dönüşümünde öncü olmasını sağlayacağını ekledi.

Küresel bilişim pazarının önde gelen şirketlerinden Confluent ile yapılan iş birliği kapsamında, Türkiye’de ilk kez ‘Enterprise Confluent Kafka’ servisinin bulut SaaS tabanlı olarak devreye alınması sağlanacak. Bu gelişmiş yerel bulut servisi sayesinde, müşteriler gerçek zamanlı büyük veri akışlarını yönetebilecek ve iş senaryolarında fark yaratabilecekler.

Digital Brain, veri, yapay zeka, servis ve bulut hizmetlerini geniş bir endüstri yelpazesinde sunmayı planlıyor. Şirket, bankacılık, üretim, enerji, e-ticaret, dijital pazarlama, holding yönetimleri ve KOBİ’ler gibi farklı sektörlere odaklanarak, müşterilerine katma değer sağlayan çözümler sunmayı hedefliyor.