Diaspora adlı site Facebook'ı alt eder mi?

Facebook'u bitirmek için ortaya çıktılar ama 5 kuruşları yoktu. Buna rağmen siteye bağış yağıyor!

Facebook karşıtları burada

ABD'li 4 üniversite öğrencisi son derece ilginç bir girişime imza attılar. Facebook'un son dönemlerde artan kişisel gizlilik tartışmalarına karşıt, her kullanıcın hangi bilgilerini ne şekilde paylaşacaklarına karar verebilecekleri, açık kaynak kodlu, Diaspora adını verdikleri bir sosyal ağ alt yapısı oluşturmak istedikleri söylediler. Yunanca olan bu kelimenin akla gelebilecek, kelime ile ilişkilendirilebilecek başka bir politik oluşum ile bir alakası yok.

Her biri 20'li yaşlarının başlarında olan bu 4 gencin en büyük sorunu ise bunu yapmak için beş kuruşları bile olmaması.

Bu yüzden bir bağış kampanyası başlattılar ve eğer 10 bin doları bulurlarsa, bu yaz tatilinde Facebook'u bitirecek bu alternatiflerini hayata geçireceklerini açıkladılar. Kısa sürede Facebook karşıtlarının aslında sanıldığından daha güçlü ortaya çıktı çünkü bu 4 maceraperest gence yapılan bağışların toplamı tam 100.000 dolara ulaştı.

Minik bağışlarla, okul tatilinde geliştirilecek olan bir site, bugün artık bir dev haline gelmiş olan Facebook'a kafa tutabilir mi bilinmez ama toplanan 100.000 dolar en azından deneyeceklerini açıkça gösteriyor.

Okuyucu Yorumları