Diablo IV, Game Pass'i domine ederek rekora çok hızlı ulaştı

Diablo IV, Game Pass'te yayınlanmasının birkaç gün sonrasında büyük bir rekora imza atarak adını Xbox tarihine altın harflerle yazdırdı.

Diablo IV, Game Pass'i domine ederek rekora çok hızlı ulaştı

Blizzard’ın Diablo IV’ü, Xbox Game Pass’teki en büyük lansman olarak yeni bir rekor kırdı. Variety tarafından bildirildiği üzere Xbox Studios başkanı Matt Booty, Strictly Business podcast’ine verdiği röportajda Diablo IV’ün Mart ayında Game Pass’te piyasaya sürülmesinden sonraki ilk 10 günde 10 milyon saatin üzerinde oynanmaya ulaştığını açıkladı.

Bu etkileyici oynama süresi, Diablo IV’ü oynanma süresi açısından bugüne kadar Game Pass’te yayınlanan en büyük birinci taraf oyun yapıyor. Booty’nin belirttiğine göre, devasa oyuncu sayısı önceki tüm Game Pass lansmanlarını geride bıraktı. Önceki rekor, geçtiğimiz yıl lansman gününde en fazla Game Pass aboneliğini toplayan Starfield’a aitti.

Diablo IV, PC ve Xbox Game Pass’e geçtiğimiz Mart ayında eklendi. Ancak PC Game Pass’te oyuna başlamadan önce birkaç ekstra adım atılması gerekiyor. Oyuncuların PC için Xbox uygulamasına ek olarak bir Blizzard Battle.net hesabına sahip olmaları veya yeni bir hesap oluşturmaları ve bunu Xbox profillerine bağlamaları gerekiyor.

Diablo IV ilk olarak 5 Haziran 2023’te PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S ve Xbox One için piyasaya sürüldü. Ancak aksiyon RPG’si, Mart ayında Game Pass ile beraber daha da geniş bir kitleye ulaştı.