Dev sosyal paylaşım sitesini de hack'lediler!

1 milyon kişinin kullandığı sosyal paylaşım hizmeti de, hacker'ların gazabından kurtulamadı!

Hacker'lar onu da affetmedi!

Kullanıcıların sosyal ağlardaki paylaşımlarını düzenlemeyi sağlayan Buffer hizmeti, bir süredir yükselen bir trende girmişti. 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan servis, kullanıcıların beğendiği içerikleri Buffer hesabında depolamalarını ve önceden belirledikleri saatlerde, önceden belirledikleri ağlarda otomatik olarak paylaşmalarını sağlıyor.

Ancak servisin hack'lendiği anlaşılınca, geliştiriciler bir süreliğine servisi devre dışı bıraktılar. Geliştiricilere göre, hacker'lar kullanıcıların kritik bilgilerine ulaşmayı başaramadılar. Ancak bu yine de tedirginlik yarattı çünkü Buffer servisi, kullanıcıların sadece Buffer hesaplarının şifrelerini değil, tüm sosyal ağlardaki hesaplarının erişim bilgilerine de sahip. Dolayısıyla Buffer servisine sızan hacker'lar, bir milyon kişinin Facebook, Twitter gibi önemli ağlardaki hesaplarına da ulaşabilir anlamına geliyor.

Buffer şimdilik kullanıcılarından, sosyal ağlardaki ve Buffer'daki hesaplarının şifrelerini değiştirmelerini tavsiye ediyor. Öyle görünüyor ki, onlar da zararın boyutu hakkında çok kesin bilgiye sahip değiller.

Okuyucu Yorumları