Dev şirket Wikileaks'i nasıl makasladı!

Politikacıdan gelen tek bir telefon, dev şirketin Wikileaks'e olan hizmetlerini nasıl durdurdu...

Wikileaks'e tekme!

Çarşamba gününden itibaren Amerika'da bazı kesimler Wikileaks'e erişimde güçlük çekmeye başladı. Sorunun nedeni ise daha sonra anlaşıldı; Amazon.com artık sunucularında Wikileaks'e hizmet vermemeye başlamıştı.

Amazon EC2 hizmeti üzerinde "cablegate" isimli dosyaları yayınlayan Wikileaks'in bağıntıları kayboldu. Wikileaks şu anda sunucularını İsveçli ISP Banhof'a yönlendirmiş durumda. Dünyayı açıkladığı belgelerle sarsan site blog yazısında sunucularını Amazon'dan kendilerinin kaldırmadığını şu yazıyla belirtti; "Amazon'daki Wikileaks sunucuları kovuldu. Özgür ülkede konuşma özgürlüğü - iyi, şimdi bizim paralarımız Avrupa'dan insanlara gidecek."

Senatör Joe Lieberman , Amazon'dan bu konuda istekte bulunduklarını ve Amazon'un da buna olumlu yanıt verdiğini doğruladı; "Bu sabah Amazon, Wikileaks sitesini artık sunucularında bulundurmadıklarını yardımcılarıma bildirdi. Bu tip yasadışı maddeleri yayınlayan bu siteyi yaymaya devam eden diğer şirketlere bu örnek olmalı, Amazon doğru olanı yaptı."

Okuyucu Yorumları