Dev kapasiteli SSD'lere etkileyici bir model daha katıldı

Western Digital, 64 TB gibi devasa bir kapasiteye sahip olan yeni SSD'si ile büyük SSD yarışını daha da kızıştırmaya hazırlanıyor.

Dev kapasiteli SSD'lere etkileyici bir model daha katıldı

Western Digital, geçtiğimiz günlerde depolama alanını optimize etmek ve yapay zeka iş akışlarında TCO'yu azaltmak için tasarlanmış yeni SSD'lerini tanıttı.

Western Digital Flash İş Birimi Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Rob Soderbery yaptığı açıklamada; "Veri, yapay zekanın kaynağıdır. Yapay zeka teknolojileri neredeyse tüm endüstri sektörlerinde yerleşik hale geldikçe, depolama da yapay zeka teknoloji yığınının giderek daha önemli ve dinamik bir bileşeni haline geldi. Yeni Yapay Zeka Veri Döngüsü framework'ü, müşterilerimizi yapay zeka uygulamalarının performansını, ölçeklenebilirliğini ve dağıtımını doğrudan etkileyen bir depolama altyapısı oluşturmaları için gerekli donanımı sağlayacak ve müşterilerimize benzersiz bir değer sunma konusundaki kararlılığımızı vurgulayacak." dedi.

Western Digital'in duyurusunun merkezinde, yapay zeka uygulamalarında veri depolamayı hedefleyen 64TB kapasiteli SSD yer alıyor. Bu yeni SSD, yoğun depolama uygulamaları için özel olarak tasarlanan kurumsal Ultrastar DC SN655 serisinin bir üyesi.

Western Digital, bu yılın sonlarına doğru çıkması beklenen 64TB kapasiteli sürücünün daha yüksek performans sunduğunu ve daha büyük yapay zeka veri havuzlarını barındırabileceğini ve yapay zeka ortamlarında artan veri hazırlama ve işleme taleplerini karşılayabileceğini belirtiyor.

Western Digital, yakında çıkacak olan 64 TB SSD'nin yanı sıra ilk kurumsal PCIe Gen 5.0 SSD'si olan Ultrastar DC SN861'i de tanıttı. Cihaz, 16 TB'a kadar kapasiteyle önceki nesle göre 3 kata kadar rastgele okuma performansı artışı sunacak. WD, SSD'nin LLM eğitimi ve AI hizmeti dağıtımı için ideal olduğunu belirtiyor. Ürünün 2024 yılının üçüncü çeyreğinde satışa çıkması bekleniyor.

Western Digital ayrıca hiper ölçekli bulut ve kurumsal veri merkezleri için tasarlanan sektörün en yüksek kapasiteli, 32 TB ePMR UltraSMR HDD'sini de satışa sunuyor.

Soderbery, Western Digital'in yapay zeka ve veri depolama arasındaki dinamik etkileşimi anlayarak, yalnızca daha yüksek kapasiteler sunmakla kalmayan, aynı zamanda yeni nesil yapay zeka iş yüklerinin üstün performansını ve dayanıklılığını destekleyecek şekilde uyarlanmış çözümler de sunduğunu belirtiyor.