Destiny: Rising ile popüler FPS serisi mobil cihazlara geliyor

Destiny oyun serisi uzun zamandır PC ve konsollarda fırtına estirmeye devam ediyor. Ve işte bu seri, şimdi de Destiny: Rising ile iOS ve Android'e geliyor.

Destiny: Rising ile popüler FPS serisi mobile geliyor

Akıllı telefonunuza yepyeni bir video oyunu daha ekleniyor... Destiny: Rising, NetEase Games tarafından geliştirilen ve ücretsiz oynanabilen bir mobil bilimkurgu RPG nişancı oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

NetEase Games, daha önce Marvel Rivals gibi popüler oyunlara da imza atmıştı. Yapılan duyuruya göre, bu yeni oyun "alternatif bir Destiny zaman çizelgesinde geçen yepyeni bir macera" sunacak. Yani, bu oyunu oynamak için Destiny veya Destiny 2'nin hikayesine aşina olmanıza gerek kalmayacak.

Yeni Bir Hikaye ve Farklı Bir Dönem

NetEase Games ekibi tarafından yayınlanan geliştirici önizleme videosunda, oyunun tanıdık Destiny sınıflarının henüz yerleşmediği bir dönemde geçtiği belirtiliyor. Avcı, titan ve büyücü sınıflarının henüz ortaya çıkmadığı bu çağda, oyuncular farklı bir deneyim yaşayacak. Kendi yolunuzu çizmek yerine, her biri kendine özgü geçmiş hikayeleri, yetenekleri ve kişilikleri olan birkaç benzersiz karakterden birini seçerek oynayacaksınız.

Mobilde Destiny 2 Deneyimi

Mobil bir oyun olmasına rağmen, Destiny: Rising birçok Destiny 2 oyun modunu da barındıracak. Oyuncular, görevler ve 6 kişilik PvE etkinliklerine katılabilecek. Ayrıca, bu oyun için özel olarak geliştirilmiş yeni modlar da olacak, ancak şu an için bu modlarla ilgili detaylar paylaşılmadı.

Yeni Silahlar ve Nadirlik Sınıfları

Oyun, Destiny dünyasındaki ganimet toplama heyecanını da mobil cihazlara taşıyacak. Geliştiriciler, "normal ganimetlerden Egzotik seviyeye kadar geniş bir yelpazede yeni silahların yer alacağını" belirtiyor. Ayrıca, Destiny 2'de bulunmayan yeni bir silah türü ve "Efsanevi" adı verilen tamamen yeni bir nadirlik sınıfı da oyunculara sunulacak.

Bungie'nin Onayı

Bu sırada Destiny serisinin asıl geliştiricisi Bungie de projede yer alacak. Bungie, oyun üzerinde denetim ve onay sağlayarak oyunun kalitesini güvence altına alacaklarını ifade ediyor.

Alfa Testi ve Cihaz Gereksinimleri

NetEase Games, 1 Kasım tarihinde ABD ve Kanada’da kapalı bir alfa testi gerçekleştirecek. Geliştirici, en iyi performans için Android cihazlarda Snapdragon 845 ya da daha yeni bir işlemciye, iOS cihazlarda ise iPhone 8 veya daha yeni bir modele sahip olmanızı öneriyor.