Dell'in İlk Snapdragon X Serisi Bilgisayarları Satışa Çıktı! İşte XPS 13 ve Fazlası!

Dell’in Copilot+ ile desteklenen ilk Snapdragon X Serisi bilgisayarından biri olan XPS 13 satışa sunuldu. XPS 13’ün yanı sıra Inspiron 14 Plus, Latitude 7455 ve Inspiron 14 Plus’ta Dell.com'da tüketicilerle buluştu. İşte özellikleri ve fiyatları...

Dell'in İlk Snapdragon X Serisi Bilgisayarları Satışa Çıktı! İşte XPS 13 ve Fazlası!

Yapay zekanın iyiden iyiye hayatımıza girmeye başlamasıyla dizüstü bilgisayarlarda da bu yönde varsayılan olarak bu özelliklerle karşılaşmaya başladık. Dell'in yeni dizüstü bilgisayarları da buna uygun olarak geliştiriliyor. Dell, Copilot+ ile desteklenen ilk Snapdragon X Serisi bilgisayarından biri olan XPS 13'ü satışa sunarken, yanı sıra Inspiron 14 Plus, Latitude 7455 ve Inspiron 14 Plus dizüstü bilgisayarlarını da tüketicilerle buluşturdu.

XPS 13

Snapdragon X Elite çipiyle ince ve hafif XPS serisi olan XPS 13, günlük kullanım için ideal olan ve 27 saate kadar dayanabilen pil ömrüne sahip. Dizüstü bilgisayar AI desteğiyle yüksek güç gerektiren günlük işlerde yardımcı olmayı amaçlıyor. 13.4 inç tandem OLED ekrana sahip olmasıyla dikkat çeken XPS 13, Cocreator, Canlı Altyazı, yeni Windows Studio efektleri ve Otomatik Süper Çözünürlük gibi özellikleriyle de öne çıkıyor.

Inspiron 14 Plus

Snapdragon X işlemcilerini kullanan Inspiron 14 Plus,15 saate varan pil ömrü iddiasına sahip. Cihaz, 4 hoparlör ile donatılırken, 400nit parlaklığa sahip QHD+ çözünürlüğünde ve 16:10 en-boy oranına sahip ekranı ile multimedya kullanımları için uygun. Hafif ve düşük emisyonlu alüminyumdan üretilen bilgisayar, aynı zamanda enerji tasarrufu özelliği de içeriyor. Inspiron 14 Plus, ExpressCharge’la 60 dakikada yüzde 80'e kadar şarj iddiasıyla da öne çıkan Inspiron 14 Plus, böylece aktif kullanımlarda yardımcı olacaktır.

Latitude 7455

Latitude dizüstü bilgisayarı serisinin en incesi olarak karşımıza çıkan Latitude 7455, çalışanlara masada veya hareket halindeyken üretkenlik için ihtiyaç duydukları kolaylığı sağlamayı hedefliyor. Snapdragon X Elite işlemcisiyle 21 saate kadar çıkabilen pil ömrüne sahip AI bilgisayarı Latitude 7455, aynı zamanda 14 inç QHD+ dokunmatik ekran, AI gürültü azaltma özellikli 4 hoparlör, Qualcomm FastConnect Wi-Fi 7 ve 5G özellikleriyle geliyor.

Fiyatlar ve Satışa Sunulma Tarihi

  • XPS13’ün 2850$’dan başlayan fiyatlarla yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.
  • Inspiron 14 Plus’ın 3700$’dan başlayan fiyatlarla yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.
  • Latitude 7455’in 1450$’dan başlayan fiyatlarla yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması bekleniyor.