Dell firmaların maliyetlerini düşürecek

İşletmeler için sunucu ve bilgi işlem maliyetlerini düşüren donanım çözümleri tanıtıldı.

Krizde verimli çözümler!

Dell, tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz karşında şirketlerin daha sağlam durabilmeleri amacıyla geliştirdiği ve sektörde çığır açacak yeni ürün ve hizmetlerden oluşan kurumsal verimlilik çözümlerini duyurdu. Bu ürün ve hizmetler işletmelerin BT yaşam döngüleri boyunca daha etkin olmaları ve en değerli kaynakları olan çalışanlar, zaman ve paradan maksimum değeri elde etmeleri için özel olarak tasarlandı. Yenilikçi yazılım ve hizmetler, gelecek nesil veri depolama ve sunucu ürünleri ile birarada tüketicilere maliyetleri kısmaları ve verimliliği artırmaları için özel olarak tasarlanmış teknolojik çözümleri sunuyor.

Krizde avantaj sağlamak...İstanbul'da yapılan basın toplantısında konuşan Dell Türkiye Kurumsal Ürünler Pazarama Müdürü Tunç Erkan yeni portföyle ilgili olarak, "Veri merkezi operasyonları teknolojinin yaşam döngüsü boyunca toplam maliyetleri düşürmek için tüme dayalı bir bakış açısı gerektirir. Dell, şirketlerin BT altyapılarını basitleştirmeleri ve yönetmelerine yardımcı olmak için tüm ürün portföyü ile işletmelerde kullanılan teknolojilerle nasıl entegre olabileceğine odaklanmış durumda." dedi.

Yeni sunucular ve özellikleri

Yeni sunucular ve özellikleri

Yeni Dell PowerEdge sunucuları içinde M1000 şasileri için M610 ve M710, R710 ve R610 raflı sunucuları ve T610 dikey kasa sunucuları yer alıyor. Dell önümüzdeki aylarda iki soketli portföyündeki T710, R410 ve T410'a PowerEdge eklemelerini de piyasaya sürecek.

Yerleşik Sistem Yönetimi: LifeCycle Controller'la çalışan Dell Birleştirilmiş Sunucu Konfigürasyon Tanımlayıcı 11. nesil PowerEdge sunucularında hazır bulunuyor. Bu yeni sistem yönetim teknolojisi, kurulum ve sisteme yerleştirme, tanı, güncelleme ve konfigürasyon gibi birçok yaygın BT sürecini kökünden basitleştiriyor. Birleştirilmiş Sunucu Konfigürasyon Tanımlayıcı'da tek bir erişim noktası aracılığıyla hiçbir medya kurulumuna gerek olmaksızın "anında hazır" entegre yönetilebilirlik özelliği yer alıyor. Dell PowerEdge R710 sunucusu diğer firmaların sunucularına göre yüzde 43 daha hızlı.

Enerji ve Termal Etkinliği: Dell'in 11. nesil PowerEdge sunucuları performans kapasitesini artırırken, enerji tüketimini azaltmak için tasarlanmış olan EnergySmart teknolojileri ile sunuluyor.

Yeni serideki gelişmeler arasında, sistemin gereksinim duyduğu doğru miktarda etkin enerji sağlayıcı birimler, gelişmiş sistem seviyesinde tasarım etkinliği, kurallara bağlı enerji ve termal yönetimi ile yüksek seviyede etkin standartlara dayalı Energy Smart bileşenleri yer alıyor.

• Energy Smart tasarım mimarili Dell PowerEdge sunucuları bir önceki nesil PowerEdge sunucularına oranla ürünün yaşam döngüsü boyunca enerji tüketiminde 48 vata kadar tasarruf sağlayabiliyor. Her bir Dell PowerEdge sunucusu tüketicilerin enerji maliyetlerinde ürünün beklenen yaşam döngüsü boyunca 200 USD tasarruf etmelerini mümkün kılabiliyor.
• Dell PowerEdge 11. nesil sunucuların 30 Mart 2009 tarihinde yayınlanan SPECpower_ssj2008 sonuçlarına göre sektörün vat başına en yüksek performansını elde etmesi bekleniyor.
• Dell PowerEdge M710 sunucusu ve Dell EqualLogic™ veri depolama çözümünün diğer firmaların blade sunucu ve veri depolama çözümüne oranla vat başına performansta yüzde 47.5 avantaj sağlıyor.

Daha yüksek performans, daha iyi tasarım

Daha yüksek performans, daha iyi tasarım

Intel'in Nehalem tabanlı mimarisine, yerleşik hipervizörlere, yüzde 125'e kadar daha fazla hafıza kaplama alanına ve daha entegre Girdi/Çıktı'ya sahip PowerEdge 11. nesil sunucuları, önceki nesillere oranla tüm sistem için daha yüksek performans ve sunucu kapasitesi başına daha fazla sanal cihaz sunuyor. Dell PowerEdge R710 sunucusu ve Dell EqualLogic veri depolama çözümü rakibin raflı sunucu ve veri depolama çözümüne oranla yüzde 25 daha fazla Microsoft® Exchange 2007 sanal cihaz sunuyor.

Enerji ve Termal Etkinliği : Dell'in 11. nesil PowerEdge sunucuları performans kapasitesini artırırken, enerji tüketimini azaltmak için tasarlanmış olan EnergySmart teknolojileri ile sunuluyor. Dell PowerEdge M710 sunucusu ve Dell EqualLogic™ veri depolama çözümü rakip ürünlerin blade sunucu ve veri depolama çözümüne oranla vat başına performansta yüzde 47.5 avantaj sunuyor.

Yaratıcı Tasarım: Dell PowerEdge sunucuları kurulum ve yönetim maliyetlerinin daha düşük olmasına olanak sağlamak için tüm platformlarda ortak sistem ve görüntüler içeriyor. Bileşenlerin ve enerji sağlayıcının mantıksal yerleşimi daha doğru kurulum ve sisteme yeniden yerleşime olanak tanıyor. Yeni PowerEdge sunucuları tasarımda da yeniliklerden ilham aldı. Tamamen çelik konstrüksiyondan olan kablo yönetim kolu, yeni metal sabit sürücü taşıyıcıları, tek bir çekişle çalışan fan modülü ve çabuk sökülüp takılabilen raf mandalları bu ilhamdan esinlenerek tasarlandı. Sunucular çok katmanlı LCD ve KVM erişimi ile geçitten benzersiz sistem yönetimine olanak tanıyor. PowerEdge R610 ve R710 endüstriyel tasarımdan dolayı 2009 IF Ürün Tasarım Ödülü'ne layık görüldüler.

Daha düşük sahip olma maliyeti: Raf, şasi ve blade'lere göre Sahip Olma Maliyeti karşılaştırıldığında Dell™ PowerEdge™ M710 blade çözümü diğer benzeri çözümlere göre maliyetlerde önemli derecede tasarruf sağlıyor. Dell M710'un 3 yıllık bir süreçte şasi başına Sahip Olma Maliyeti benzer çözümlere oranla %40 daha düşüktür.

Sistem performansı: Dell'in 11. nesil PowerEdge sunucuları önceki nesil sunuculara göre yüzde 50'ye kadar daha yüksek performans elde etti ve şirketlerin yoğun veri tabanları ve uygulamaları daha etkin şekilde çalıştırmalarına olanak tanıyor.

PowerEdge Sunucuları için Görüntü Yönetim Hizmeti: Yeni 11. Nesil sunucularında görüntü yönetimini basitleştirmeye yardımcı olmak için Dell şimdi şirketlerin sanal ve fiziksel görüntüleri yeni Dell sunucularında güvenli bir şekilde oluşturmaları, çalıştırmaları ve yönetmelerini mümkün kılan çevrimiçi bir çözüm olan ImageDirect'i sunuyor. ImageDirect ile sunucuları hazırlamak BT çalışanlarının zamanında yaklaşık %45 tasarruf etmelerine yardımcı oluyor.

• Yeni Dell Precision T7500, T5500 ve T3500 dikey kasa iş istasyonları pazarın en geniş ISV sertifikasyon setini sunuyor. Bu iş istasyonları aynı zamanda mühendislik, medya, eğlence ve yaşam bilimi sektörleri için amaca uygun olarak tasarlanmış ve seçkin konfigürasyonları ile Energy Star 5.0 sertifikası almaya hak kazanmıştır.
• Dell, Dell Management Console (DMC- Dell Yönetim Konsolu) Symantec'in Altiris'i ile çalışan, BT ortamlarında tüm sistemleri tek bir konsol üzerinden yönetmek için tasarlanmış olan bir yazılım çözümüdür. Dell'in standartlara dayalı, açık yaklaşımı en üstün sistem yönetim çözümleri ile sıkı entegrasyonu içerir. DMC, işletmelerin zamandan ve paradan tasarruf etmelerine olanak sağlayarak bu kaynakları daha stratejik teknolojilere aktarmalarına yardımcı olmak için manuel sistem yönetim süreçlerini azaltabilir ya da tamamen ortadan kaldırabilir.
• Dell ayrıca, kullanıcılarına önceki nesillere oranla daha fazla performans, gelişmiş sanallaştırma becerileri ve değer sunan yeni EqualLogic PS6000 veri depolama dizilimlerini de tanıttı. İşletmelerin ve kuruluşların mevcut yatırımlarını korumaları ve genişletmelerine yardımcı olmak için, PS6000 serisi mevcut EqualLogic veri depolama alanı ağlarına (SAN'lar) kusursuz bir şekilde entegre olur ve veri depolama için sanal bir havuz oluşturur. Dell potansiyel olarak 10 PB SAN depolamadan daha yüksek depolama kapasitesine sahip düzinelerce PS Serisi'ni takip eden ve izleyen merkezi kontrol paneli olan SAN Headquarters'i (Yönetim Merkezi) da duyurdu.

Tüketiciler için ne anlama geliyor?

Tüketiciler için ne anlama geliyor?

Büyük şirketlerin BT yöneticileri bugün hiç olmadıkları kadar bütçelerini kısmaları ve aynı zamanda da yenilikçiliği sürdürmeleri konusunda zorlanıyor. Dell'in yeni ürün ve hizmet portföyü sektörü şekillendiren sanallaştırma özellikleri, yerleşik yönetim ve veri depolama çözümleri ile veri merkezlerinde maliyetleri kısmaya ve karmaşıklığı azaltmaya yardımcı oluyor; olağanüstü bir performans sağlayarak yüksek değer kazandırıyor.

Bugünün ekonomik ortamının gerçeklerinde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler verimli ve rekabetçi kalabilmek için olağanüstü değer taşıyan yönetimi kolay ve güvenilir BT çözümlerine ihtiyaç duyuyor. İşletmelerin büyümesine yardımcı olmak için özel olarak tasarlanan Dell'in bu yeni ürün ve hizmet portföyü, müşterilerin güvenilir, kullanımı kolay, güvenli ve ölçeklenebilir çözümlerle etkili bir şekilde işlerini büyütmelerine yardımcı olmak için geliştirildi.

Eğitimden sağlığa ve devlet birimlerine kadar tüm Kamu Sektörü kuruluşları ortak sorunlarla başetmeye çalışıyor. Bu ortak sorunlar arasında maliyetleri düşük tutarken gün geçtikçe sıkılaşan güvenlik, uyumluluk ve çevre ile ilgili mevzuat ve yürümlüklere uyma zorunluluğu yer alıyor. Dell'in açık donanım ve yazılım ürünleri bu tür müşterilerine farklı birden çok satıcıdan satın aldıkları teknolojileri sorunsuz ve kusursuz bir şekilde entegre etmeleri ve böylece maliyetleri düşük tutarken mevzuat ve yürütmeliklere de uymaları konusunda yardımcı oluyor.

Okuyucu Yorumları