Değerinin çok altında mı aldı?

Microsoft hakkında ortaya atılan bu akıl almaz iddia, yazılım devini çok kızdıracak!

Microsoft hırsız mı?

Microsoft daha önce hiçbir şirketi satın alırken bu kadar çok para ödememişti. Ancak şu anda Microsoft'tan önce Skype'ye sahip olan yatırımcılardan biri Microsoft'un aslında firmayı değerinin çok çok altına satın almakta olduğunu ve bunun için de Microsoft'u "hırsızlıkla" suçladığını belirtiyor.

Elevation Partners yatırım şirketinin kurucularından Roger McNamee Microsoft'un geriye kalan son global Telekom şirketini Sprint'in yarı fiyatına kapattığının altını çiziyor ve "bence bunun için bir kamu davası açılmalı" diye ekliyor. eBay daha önce Skype'yi satın almış ve Silver Lake Partners'a 2009 yılında 2 milyar dolara satmıştı.

Microsoft Skype'yi satın alırken Mayıs ayında yaptığı bir duyuruda Skype ve farklı Microsoft ürünleri arasında (örneğin Xbox 360, Kinect sistemi, Windows Phone işletim sistemi vs.) entegrasyon gerçekleştirmeyi hedeflediğini belirtmişti. Bu duyurudan sonra yakın bir zamanda Skype Facebook ile video chat işbirliğine gitti.

ABD ticaret komisyonu Microsoft-Skype evliliğini onayladı ancak hala Avrupa birliğinin onayı bekleniyor. Microsoft bu satınalmanın Ekim ayı gibi yasallaşacağını tahmin ediyor.

Okuyucu Yorumları