Deadpool & Wolverine, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor

Marvel’in büyük beğeni toplayan filmi Deadpool & Wolverine, hem dijital platformlarda hem de global hasılatta rekorlar kırmaya devam ediyor. ABD'de en çok satan R dereceli film unvanını elde eden yapım, dünya çapında büyük başarılar elde ederek Marvel sinemasında yeni kilometre taşları oluşturdu.

Deadpool & Wolverine, rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor

Deadpool & Wolverine, çıkışından aylar geçmesine rağmen gişede rekor üstüne rekor kırmayı sürdürüyor. Son gelişmeler ise filmi daha da öne çıkarıyor. Son dakika haberlerine göre Marvel’in yaz dönemine damga vuran filmi, ABD dijital platformlarında en çok satan R dereceli film olma unvanını da elde etti. Üstelik bunu, ev videosu formatında piyasaya sürüldüğü ilk hafta içerisinde başardı.

Rekorlar ve Satış Başarıları

Deadline’ın raporlarına göre Deadpool & Wolverine, sadece tüm zamanların en yüksek hasılat yapan R dereceli filmi olmakla kalmadı, aynı zamanda 1 Ekim’de dijital platformlarda yayınlanmasından bu yana ABD’de en çok satan R dereceli film oldu. Film, bu başarısıyla önceki rekor sahibi John Wick: Chapter 4’ü geride bırakarak yeni bir başarıya daha imza attı. Ayrıca, Deadline’ın belirttiği verilere göre film yurt içinde 634,4 milyon dolar, dünya genelinde ise 1,33 milyar dolar hasılat yaparak 2024 yılının en yüksek gişe geliri elde eden ikinci filmi oldu. İlk sırada ise Disney’in Inside Out 2 filmi yer alıyor.

Marvel Sinemasında Yeni Dönüm Noktaları

Deadpool & Wolverine, Marvel sinemasında da birçok önemli başarıya imza attı. İşte öne çıkan bazı başarılar:

  • Tüm zamanların en çok hasılat yapan 13. filmi oldu.
  • Marvel filmleri arasında yurtiçinde 5., uluslararası alanda 10. ve global ölçekte 7. sıraya yerleşti.
  • R dereceli filmler arasında dünya genelinde en yüksek hasılatlı açılış rekorunu da kırarak, 2016 yapımı ilk Deadpool filmini geride bıraktı.
  • İzleyicilerden A CinemaScore notu ve Rotten Tomatoes'ta %95 seyirci puanı aldı.