DBS: Satın Alınan Bitcoin Miktarı Yüzde 80 Arttı

DBS, kurumsal müşterileri tarafından satın alınan Bitcoin miktarının 2022 yılında yüzde 80 arttığını söyledi.

DBS: Satın Alınan Bitcoin Miktarı Yüzde 80 Arttı

Son dönemde birçok kurum kripto para birimleri ile yakından ilgileniyor. Kısa süre önce Singapur merkezli DBS Group, kripto para birimi hizmetlerini Hong Kong’a genişletmeyi planladığını açıklamıştı. Güneydoğu Asya’nın en büyük bankası DBS, kurumsal müşterileri tarafından satın alınan Bitcoin miktarının 2022 yılında yüzde 80 arttığını söyledi.

DBS Group Holdings, kripto para birimi fiyatlarındaki daha geniş bir düşüşün ortasında geçen yıl dijital borsasında Bitcoin ticaret hacminde bir artış bildirdi. Yapılan açıklamaya göre; DBS Dijital Borsasında işlem gören Bitcoin sayısı geçen yıl yüzde 80 artarken, 31 Aralık itibariyle gözaltındaki sayı bir yıl öncesine göre iki kattan fazla arttı.

Geçen yıl DBS, DDEx’i 2022’nin sonuna kadar perakende ticarete genişletmeyi planladığını söyledi. Ancak Singapur’un düzenleyici ortamını gerekçe göstererek bu planları Nisan 2022’de iptal etti. DBS Bank’ın Hong Kong operasyonları CEO’su Sebastian Paredes yaptığı açıklamada, “Uygun zamanda, DBS, dijital varlık çözümlerimizi piyasaya sunmak için Hong Kong’da gerekli lisanslar için başvuracak” dedi.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.