Daha önce hiç, aslında laptop olmayan bir laptop görmüş müydünüz?

ASUS 2012'de cep telefonunu laptopa çeviren Padfone isimli bir donanımla ortaya çıktığında çok dikkat çekmişti ama kimse bu cihazı kullanmak için sıraya girmemişti. Şimdi ise başka bir firma benzer bir girişimi hayata geçiriyor. Peki bu defa ilgi görecek mi?

Daha önce hiç, aslında laptop olmayan bir laptop görmüş müydünüz?

Akıllı telefondan güç alan bir dizüstü bilgisayar fikri yeni değil. Asus'un Transformer projesinin bir parçası olan Asus Padfone 2012 yılında piyasaya sürüldüğünde, kullanıcıların Asus telefonlarını taktığında bir laptopa dönüşen özel bir istasyon olarak büyük ilgi topladı. Ancak çok fazla insan onu kullanmaya yanaşmadı.

2017'de Mirabook da akıllı telefonundan güç alan bir dizüstü bilgisayar çıkardı. 2021'de işleri daha da ileri götüren ancak yalnızca USB-C aracılığıyla 'kablolu ekran' sunan Nexdock 360 geldi.

Şimdiyse, UPERFECT'in UDock X 15.6 Pro Kablosuz Lapdock'u ortaya çıktı. Bu "laptop" görünümdeki cihaz Samsung DeX arayüzüyle çalışmak üzere tasarlandı, ancak diğer telefonlarla da kullanılabiliyor.

Çinli üretici, yıllar içinde benzer işlevlere sahip birkaç dock üretti. Bu dock'lar aslında profesyoneller için üretkenliği artırmayı amaçlayan akıllıca çözümler sunuyor ancak pratikte insanları, cep telefonunu laptopa dönüştürme fikrine alıştırmak çok kolay değil.

6.x inç ekranlı dev telefonlar artık bize yetmiyor

X 15.6 Pro, 120Hz yenileme hızına sahip 15.6 inç FHD (1920x1080) IPS 10 noktalı dokunmatik ekrana sahip. Kablolu, kablosuz ve Bluetooth bağlantılarını destekleyen ekran, kullanıcıların akıllı telefon ekranını daha büyük ekrana kolayca yansıtmasına olanak tanıyor; bu da belge düzenleme gibi işlerde kullanıcıların işini kolaylaştırıyor. Ekranın 360 derece katlanabilme özelliği da ayarlanabilir görüntüleme açılarına olanak tanıyor.

Lapdock ayrıca kablosuz şarj özelliğine sahip. Böylece kullanıcılar akıllı telefonlarını sadece klavyenin üzerindeki şarj alanına yerleştirerek şarj edebiliyorlar. Dock, 6 saate kadar yüksek kaliteli video oynatma veya 4 ila 5 saatlik Samsung DeX kullanımı için yeterli güç sağlayan 10.800mAh batarya ile geliyor. Cihazın satış fiyatı ise 630 dolar.