Cüzdanınız boşalsın istemiyorsanız, bu telefonun ekranını sakın kırmayın

Huawei'nin üçe katlanabilen telefonu Mate XT'yi satın almayı düşünüyorsanız, onu kullanırken ekstra dikkatli olmanızda yarar var. Çünkü ekranınız kırılırsa, telefonun zaten pahalı olan fiyatının yarısı kadar daha ödeme yapmanız gerekecek.

Cüzdanınız boşalsın istemiyorsanız, bu telefonun ekranını sakın kırmayın

Huawei, dünyanın ilk çift menteşeli, üçe katlanabilen telefonunun yedek parça maliyetlerini açıkladı ve fiyatların şaşırtıcı olmasa da inanılmaz olduğu söylenebilir.

Mate XT Ultimate Design fiyatları yaklaşık 2.800 dolardan başlıyor, ancak katlanabilir ekranı onarım gerektirecek kadar hasar görürse, yedek OLED panel için 1.123 dolar ödemeniz gerekecek.

Ancak bu fiyat için Huawei’nin hasarlı ekranı ücretsiz olarak geri dönüştürmesine izin vermeniz gerekiyor. Eğer bu teklifi reddederseniz, Mate XT’in ekranını yenilemek için 9.799 yuan veya 1.376 dolar ödemeniz gerekecek.

Huawei, yeni üçe katlanır telefonu için ekran onarımlarında tasarruf etmenin bazı yollarını sunuyor. Yenilenmiş bir yedek ekran yaklaşık 983 dolar ile biraz daha ucuz. Ayrıca şirket, Mate XT satın alındıktan sonraki ilk yıl içinde tek bir ekran değişimi için yaklaşık 492 dolardan başlayan ekran değiştirme sigorta planları da sunuyor. Onarım fiyatları ile karşılaştırıldığında bu miktar oldukça ucuz olsa da, sadece bir yıllık bir sigorta için oldukça yüksek olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Mate XT Ultimate Design için diğer yedek parçalar biraz daha ucuz fiyatlara sahip. Cihazın bataryası için 499 yuan (yaklaşık 70 dolar) ve kameralar için 269 ila 759 yuan (yaklaşık 38 ila 107 dolar) arasında değişen fiyatlar söz konusu. Yine de kullanıcıların, Mate XT’nin anakartına hiçbir şey olmaması için dua etmelerinde fayda var. Çünkü anakartın yedek parça değişimi için 9.099 yuan (yaklaşık 1.278 dolar) ödenmesi gerekiyor.