Crema Finance, Solana Blockchain Ağındaki Hizmetlerini Askıya Aldı

Crema Finance, hizmetlerini geçici olarak askıya aldı. Sebep olarak bir hack saldırısı araştırması gösterildi.

Crema Finance, Solana Blockchain Ağındaki Hizmetlerini Askıya Aldı

Kripto para ve Blockchain sektörünün en kritik konularından olan güvenlik, son dönemde hiç olmadığı kadar önemli bir hâl aldı. Öyle ki Blockchain ağları üzerinde yer alan varlıkların değeri günümüzde milyar dolarlar ile ölçülüyor. Bu yüzden Blockchain ağları bu tür işlemler için özel özen gösteriyorlar. Son olarak Solana Blockchain ağındaki bir likidite protokolü olan Crema Finance, güvenlik duyurusu ile dikkatleri üzerine çekti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Cream Finance, bir hack saldırısı incelemesi gerçekleştirdiklerini söyleyerek Solana ağındaki hizmetlerini geçici olarak askıya aldıklarını duyurdu:

"Dikkat! Protokolümüz az önce bir bilgisayar korsanlığı yaşamış gibi görünüyor. Programı geçici olarak askıya aldık ve araştırıyoruz. Güncellemeler en kısa sürede buradan paylaşılacaktır"

Konu hakkında açıklama yapan proje, bu çalışmalar sırasında Blockchain denetim şirketi OtterSec ve birkaç deneyimli kuruluşla birlikte çalıştığını da vurguladı.

OtterSec Crema'nın 6 milyon dolarlık bir hack saldırısına maruz kaldığını açıkladı. OtterSec'e göre önceki saldırıların aksine, bu bilgisayar korsanı havuzu boşaltmak için Solend flash kredilerini kullandı.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile yazılmıştır.