Corona Virüsü, Yüzeylerde 17 Gün Yaşadı

Corona virüsünün yüzeylerde düşünülenden daha uzun yaşadığı, yeni bir araştırmayla ortaya çıktı.

Coronavirüs'te şok eden bulgu

Dünyanın farklı yerlerindeki üç yolcu gemisinde şu ana dek 800 Corona virüsü vakasına rastlandı, en az 10 kişi öldü. Karantinadaki gemilerin boşaltılmasıyla birlikte araştırmacılar, SARS-CoV-2'nin yüzeylerde iki haftadan uzun süreyle yaşadığını keşfettiler.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) özel raporuna göre "SARS-CoV-2 RNA'sına Diamond Princess'in hem semptomsuz, hem de asemptomatik enfekte yolcularının kabinlerindeki çeşitli yüzeylerde, kabinlerin boşaltılmasından sonra, dezenfeksiyon prosedürleri gerçekleştirilmeden önce 17 güne kadar rastlanmıştır."

Bununla birlikte kuruluş, yüzeylerdeki virüslerin insanda enfeksiyona yol açıp açmadığı konusunda bir bilgi olmadığı konusunda uyarıyor. Rapor, yolcu gemilerinin kapalı yapısın, farklı ülkelerden insanların birbirine teması ve gemiler arasındaki mürettebat transferi nedeniyle bulaşıcı hastalık salgınlarının birçok kez kaynağı olduğunu da vurguluyor.

Diamond Princess, 3.700'ün üzerinde yolcusu ve mürettebatıyla Çin dışında Covid-19'un en yoğun rastlandığı yerlerden biriydi. Testler sırasında gemidekilerin yarısı hastalık belirtisi göstermese de, zamanla yolcuların 10'da 1'i yoğun bakıma alındı, 9 yolcu virüsten dolayı hayatını kaybetti.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
"Beş veren, on veren, beş veren, on veren? Satıyoooorum, Şu Corona Ortamı'nda sattım gitti!" İşte şirketlerin veri güvenliği şu anda bu durumda, Chip!..
Yanıtla
Ziyaretçi
Diğer taraftan gerekli ortam, donanım, yazılım ve materyaller olmadan evde yapılan çalışmalardan verim alınabileceğini düşünmüyorum, Chip! Ayrıca güvenlik konusu da önemli bir mesele. En başta SaaS'ların ev ağlarını da kapsaması gerekiyor. Diğer taraftan şirketler için önem arzeden veriler şu anda evlere yayılmış durumda. Veri tüccarlarına ve hacker'lara gün doğmuş durumda. Veri erişim izinlerinin, şirketiçi özel ağların bir anlamı kalmadı. Sıkıntı büyük...
Yanıtla
Ziyaretçi
Virüsün yüzeylerde ne kadar yaşadığı önemli değil, önemli olan her riskli temastan sonra yüzeylerin dezenfekte edilmesi gerektiğidir. Bu virüse karşı insanoğlu bağışıklı kazanabilir mi? Sanmıyorum. Bu sorunu ancak ve ancak aşılar ve ilaçlar çözer. Havaların ısınması ile salgın hafifleyecektir ama soğumasıyla beraber geri gelecektir...
Yanıtla