Conficker eski virüse yeni teknikler öğretti

Herkes kabus virüs Conficker'dan kurtulmaya çalışırken; eski virüsler ondan ders almaya başladı...

Confiker'ın öğrencisi!

Bundan 4 yıl öncesinde, bilgisayar kullanıcılarının güvenlik sorunları bugünkünden çok da farklı değildi. O zamanın güvenlik açıkları ve teknik imkanları dahilinde yine bilgisayarlarda pek çok farklı virüs ve solucan dolaşıyordu. Mayıs 2005'te ortaya çıkan Neeris adlı bir virüs o dönemin önemli tehlikelerinden biriydi. Fakat geçen zaman içerisinde önlemler geliştirildi ve Neeris ciddi bir güvenlik sorunu olmaktan çıktı. En azından yakın zamana kadar öyleydi...

Fakat Neeris geri dönü. Üstelik görünüşe göre, neredeyse 4. yaşını kutlamaya hazırlanan virüsün yeni birkaç numarası da var. İşin kötüsü bunları Conficker'dan öğrenmişe benziyor. Yeniden hortlayan Neeris, bu kez Conficker'ın da hedef aldığı Windows bileşenlerine saldırıyor. Yine benzer bir şekilde Neeris, Conficker'ın da kullanmayı çok sevdiği Otomatik Kullanma özelliğinden de faydalanıyor.

Neeris ilk geri dönüş sinyallerini 1 Nisan'da verdi. Uzmanlar bunun Conficker'ın korkutan 1 Nisan tehdidi ile ilgili olmadığını, bağımsız bir olay olduğunu düşünüyorlar.

Okuyucu Yorumları