Conficker: Adalet sistemini yerle bir etti

Terör estiren zararlı Conficker, Atatürk Havalimanı'ndan sonra ABD'nin adalet sistemini de sarstı...

Hayat durdu; o durmadı!

ABD'nin Houston eyaletindeki güvenlik güçleri, geçtiğimiz gün hayatlarının en zor mesailerinden birini yaşadılar. Önce polis ve yargı merkezlerindeki bilgisayarlar normalden daha yavaş çalışmaya başladı. Kısa süre içerisinde bilgisayarlardaki verilere erişmek neredeyse imkansız hale gelince görevliler bilgisayarları bir kenara bırakıp kağıt kalemle işlemleri sürdürmeye çalıştılar. Yavaşlık mahkemeleri etkileyince Vali, tüm duruşmaların ileri tarihlere ertelenmesini istedi. Bu sırada polis, işlem yapılamayacağı için ufak suçlar için tutuklama yapmayı kesti.

Çok geçmeden tüm bunların sebebinin son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz ve Atatürk Havalimanı'nı da etkileyen Conficker solucanı olduğu ortaya çıktı. Eyalet yetkilileri 475 bilgisayarın virüsten etkilendiğini duyurdu ve 25 bin dolar ödeyerek Gray Hat Research adlı bir güvenlik firması ile sorunun çözülmesi için anlaştılar.

Bu Conficker'ın yarattığı ilk ciddi sorun değil. Şu ana kadar Atatürk Havalimanı dışında, Yeni Zelanda Sağlık departmanı, İngiltere Sheffiled'da hastane sistemleri ve Fransa'nın savunma sistemleri Conficker kabusunu yaşadılar.

Okuyucu Yorumları
Yorum yapmak için tıklayınız
Ziyaretçi
ya abi bunların hepsi hikaye ,kendileri yapiyor ,sonrada baskası yapmış gibi yayınlıyorlar,......
Yanıtla
Ziyaretçi
"CHIP Online Ziyaretçisi yazmış: bu solucanı üreten efendinin elini öpmek lazım nasıl bir zamanda yaşadığımızı bize gösterdiği için baksanıza antivirüs hikaye olmuş...."Bilgisayar virüsleri her ne kadar birileri tarafından yazılıyor olsalarda, onları sistemlere bulaştıranlar öncelikle kullanıcılardır.Antivirüs yazılımı olmayan bilgisayar düşünemiyorum. Bilgisayara virüs bulaştığı zaman bunu sorumlusu öncelikle kullandığınız antivirüs yazılımı değil, o bilgisayarı kullanan kişilerdir.Kişi her ne kadar deneyimli, bilgili olursa olsun bazen küçük hatalar yapabilmektedir (insan faktörü). Bu hatalar da bu tür büyük sorunlara yol açmaktadır.Virüsler bir ağdaki herhangi bir bilgisayar bulaştıklarında, ağdaki diğer bilgisayarlara çok daha kolay kendilerini kopyalamaktadırlar. Yerel ağda virüslerin yayılması internette yayılmalarından çok daha hızlı ve etkilidir.Bu tip önemli yerlerin kendi geliştirdikleri Linux tabanlı işletim sistemleri kullanmalarının gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta program çeşitliliğine ihtiyaçları yok.
Yanıtla
Ziyaretçi
bu solucanı üreten efendinin elini öpmek lazım nasıl bir zamanda yaşadığımızı bize gösterdiği için baksanıza antivirüs hikaye olmuş....
Yanıtla
Ziyaretçi
bu solucanı üreten efendinin elini öpmek lazım nasıl bir zamanda yaşadığımızı bize gösterdiği için baksanıza antivirüs hikaye olmuş....
Yanıtla
Ziyaretçi
Bu tip onemli yerler niye kendi gelistirdikleri Linux tabanli sistemleri kullanmiyorlar ki? Oyun veya program cesitliligi icin Windows tabanli OS kullaniyorlar desek Havalimani, saglik departmani vb. yerler. Enteresan!!!
Yanıtla