Çok sayıda korsan yayın uygulaması, App Store'a sızmayı başardı

App Store'un sıkı güvenlik kurallarına rağmen, çok sayıda korsan yayın uygulamasının Apple'ın uygulama mağazasına sızmayı başardığı ortaya çıktı.

Çok sayıda korsan yayın uygulaması, App Store'a sızmayı başardı

Apple, geliştiricilerin uygulamalarını mağazasına yerleştirmeleri için uyulması gereken katı kurallar belirliyor. Ancak bu katı önlemlere rağmen, bazı uygulamalar Apple’ın sistemlerini kandırarak App Store’a girmeyi ve listelenmeyi başarabiliyor.

Kısa bir süre önce bir korsan yayın akışı uygulaması tam olarak bunu başardı. Ancak 9To5Google tarafından yayınlanan bir haberin ardından Apple, konuyu inceledi ve çok sayıda korsan yayın akışı uygulamasını App Store’dan kaldırdı. Ancak görünene göre geliştiriciler pes etmedi ve bir kez daha Apple’ın yeni korsan yayın akışı uygulamalarını onaylamasını sağladılar.

Bu uygulamalar “Collect Cards” olarak adlandırılıyor ve farklı geliştiriciler tarafından yayınlanıyor. Uygulamaların aynı özelliklere sahip olması ve uygulama açıklaması ve ekran görüntülerinin sadece basit bir arayüz göstermesi, film akışı veya TV dizileriyle ilgili hiçbir şeyi vurgulamıyor olmaları da dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Ancak uygulamayı yükleyip açtığınızda size Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, HBO Max ve hatta Apple TV+ dahil olmak üzere farklı yayın hizmetlerindeki film ve dizilerden oluşan bir katalog sunuluyor. 9To5Google’ın bildirdiğine göre bu uygulamalar, ABD’deki kullanıcılar için gerçek işlevlerini ve özelliklerini gizleyerek bir coğrafi sınır uygulayarak App Store kontrollerini kandırmayı başarıyor.

Apple, şu anda App Store’da listelenen ve popüler yayın platformlarından en yeni filmleri ve dizileri iPhone’larınızda ve iPad’lerinizde izlemenizi sağladığını iddia eden çok sayıda korsan yayın uygulamasını kaldırdığını söylüyor. Bu uygulamalar dünyanın birçok ülkesinde mevcuttu ve tahmin edilebilir sebeplerden ötürü yüksek puanlara sahipti.