Çok farklı bir Google Maps!

Google Maps'i bütün özellikleriyle kullandığınızı mı sanıyorsunuz? Bir de bunları deneyin...

Çok farklı bir Google Maps!

Google popüler harita hizmeti Google Maps için sunduğu özelliklere, Google Labs altında yer veriyor.

Bu özellikler deneme aşamasında olduğu için düzgün çalışacakları ya da kalıcı oldukları garanti edilmiyor. Ancak bu özelliklerden bazıları oldukça şık ve eğer hoşunuza giderse Google'a geri bildirimde bulunarak kalıcı hale getirilmeleri için çalışabilirsiniz.

Test edilen 4 yeni özelliğe sizler için baktık. Bu özellikleri Google Maps'in açılış ekranında aktif hale getirebilirsiniz. Ya da giriş ekranını es geçtiyseniz sağ üstteki laboratuar tüpü simgeli New ile Labs özelliklerini etkin hale getirebileceğiniz ekranı görebilirsiniz.

Yeni mekanlar keşfedin!

Yeni mekanlar keşfedin!
Mekan keşfetmek isteyenler için

"What's around here" ile ister tarihi mekan, ister pizzacı arayın bulabilirsiniz.

Bu Google Maps'in deneysel arama özelliği ve kendi içindeki aram çubuğunun yanındaki tuşa tıklayarak kullanabiliyorsunuz.

Arama yaptıktan sonra sol tarafta mekanların kısa tanımları ve bağlantılar, sağ taraftaki haritada ise yerleri işaretleniyor.

Şimdilik Türkiye için çok da başarılı denemez ama tarihi mekanları göstermesi çok yararlı. Yerli ya da yabancı turistler için çok iyi bir hizmet.

Tam olarak nerede?

Tam olarak nerede?
Adres sizin için yeterli değilse koordinatlara kilitlenin!

LatLng Tooltip özelliği bir yerin koordinatlarını tam olarak görmenizi sağlıyor.

Yapmanız gereken New kısmından bunu etkinleştirmek ve daha sonra imleci ekranda bir yer üzerinde tutmak. Bu şekilde kesin yerini daha sonra bakmak için not alabilirsiniz.

Elbette bundan daha yararlı ve standart kullanımda pratik olarak kullanılan özellik bir mekanı seçip daha sonra adresine bakmak. Ama yine de bu küçük seçeneğin bulunması daha detaylı bilgi isteyenler için yararlı diyebiliriz.

Haritayı çevirin

Haritayı çevirin
Kuzey Güney ya da nasıl isterseniz

Rotatable Maps özelliği ile haritayı tıpkı gerçek bir harita gibi çevirebilirsiniz.

Aslına bakılırsa bu özellik Google Earth'tekine bir hayli benziyor. Haritaya bakıp gerçekten hangi yöne doğru gitmeniz gerektiğini görmek için yararlı bir özellik.

Ancak bazı başka Google Maps özellikleri açıkken bu seçenek düzgün çalışmayabiliyor. Bu yüzden sorunla karşılaşırsanız diğer seçenekleri disabled yapın ve tekrar deneyin. Bu özellik için sağ üst kısımta Rot Map tuşuna tıklayınç.

Yakınlaştırmanın farklı bir yolu

Yakınlaştırmanın farklı bir yolu
Tam istediğiniz yeri yakınlaştırır

Drag 'n' Zoom özelliği sayesinde yakınlaştırmak istediğiniz alanı kolayca seçebilirsiniz.

Farenin scroll tuşu kadar kullanışlı değil ama güzel bir özellik. Sol ve sağ fare tuşlarıyla çift tıklamalarla da zoom in ve out yani yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabilirsiniz.

Bu özelliği denemek için etkinleştirmeniz ve ardından sol tuşa tıklayıp alan seçmeniz gerekiyor. Sayfadaki görselimizde tıklamanız gereken tuşu çember içine aldık.

Okuyucu Yorumları