Coinbase, Japonya’dan Çekiliyor

Coinbase, Japonya’daki müşterilerinden 16 Şubat’a kadar tüm varlıklarını çekmelerini istedi.

Coinbase, Japonya’dan Çekiliyor

Kripto para endüstrisi, 2021 yılında ulaştığı zirvesinden 2 trilyon dolar uzakta. Ayrıca Terra ve FTX krizleri gibi birkaç patlama ile sektör bir hayli sallandı. Bu da kripto şirketlerinin yeniden yapılanmasına ve işten çıkarmalar başlatmasına neden oldu.

Coinbase, kısa bir süre önce yeniden yapılanma kapsamında 950 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Kapatılan ilk birimlerden birisi ise Japonya oluyor. Çıkan son haberlere göre; Coinbase, Japonya’daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı ve müşterilerine 16 Şubat’a kadar tüm varlıklarını çekmelerini söyledi.

Kripto para borsası Coinbase dalgalı piyasa koşulları nedeniyle Japonya’daki faaliyetlerini durduracağını söyledi. Şirket bir blog gönderisinde, tüm Coinbase Japan müşterilerinin 16 Şubat’a kadar itibari para ve kripto varlıklarını geri çekeceklerini açıkladı.

Eylül ayında büyük borsa FTX’in patlamasının ardından birkaç firma, yatırımcının kripto iştahının azalmasından muzdaripti. Yatırımcılar riskli varlıklardan kaçarken, daha yüksek faiz oranları ve ekonomik gerileme endişeleri de kripto endüstrisi üzerinde baskı oluşturdu.

Bunun yanında Coinbase Japonya müşterileri kripto ve fiat varlıklarını 16 Şubat’a kadar çekebilir. Kalan kripto varlıkları Japon yenine (JPY) dönüştürülecek ve müşterilerin 16 Şubat’tan sonra bakiyelerini geri almak için Hukuk İşleri Bürosu ile koordine olmaları gerekecek.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.