Coinbase, Base’i Resmen Duyurdu

Kripto borsası Coinbase, Optimism iş birliği ile Ethereum Layer-2 ağı (L2) Base‘i duyurdu.

Coinbase, Base’i Resmen Duyurdu

Kripto borsası Coinbase, Optimism iş birliği ile Ethereum Layer-2 ağı (L2) Base‘i duyurdu. Coinbase, Base’in test ağının bugün itibarıyla başlatıldığını açıkladı. Base‘in Ethereum ile sınırlı kalmayacağı Solana gibi diğer blockchain ekosistemlerine de erişim sağlayacağı belirtiliyor. Şirket dün yaptığı sosyal medya paylaşımında önemli bir duyurunun yapılacağını işaret etmişti.

Şirketten yapılan açıklamada, “Kullanıcıların, merkezi olmayan uygulamalar veya zincir üzerinde dApp’ler oluşturması için güvenli, düşük maliyetli, geliştirici dostu bir yol sunan Ethereum Layer 2 ağı Base’in test ağı lansmanını duyurmaktan heyecan duyuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Coinbase Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Will Robinson, Base’in Coinbase içinde geliştirilirken son on yılın deneyiminden yararlandığını bildirdi. Robinson, Base’i zaman için kademeli olarak merkeziyetsizleştirmeyi planladıklarını açıkladı.

Şirket, geliştiricilerin ürünlerini Base ile doğrudan entegre etmelerine izin verecek. Robinson, Base’i kullanıcılar için kripto ekonomisine giden bir ‘köprü’ olarak gördüklerini belirtti. Yapılan açıklamada, Base’in bir ağ token’ının olmayacağı da kaydedildi. Diğer yandan Coinbase, belirlenen yatırım kriterlerini karşılayan Base’deki erken aşamadaki projelerini destekleyecek Base Ecosystem Fund’ı da duyurdu.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.