Çocuklarınız Facebook'ta eklemesin!

Sosyal ağlarda rastlayabileceğiniz birisi var ki, ne çocuklarınız ne de siz eklememelisiniz...

Facebook'ta onu eklemeyin!

350 milyonun üzerinde kullanıcısı olan sosyal ağ devi Facebook üzerindeki katillerin sayısı gün geçtikçe artıyor.

İki kez cinayetten mahkum olan Colin Gunn, hapishanede olmasına karşın Facebook üzerinde gayet özgür. 100 kadar adamı olan ve diğer suçların yanında uyuşturucu da satan, milyonlarca sterlinlik bir suç imparatorluğunun elebaşı olan Gunn, sosyal ağlarda rahat.

42 yaşındaki Gunn, Joan ve John Stirland'ı öldürme emrini verdiği için 35 yıl hapse mahkum edildi. Sayısız infaza karar verdiği düşünülen, Facebook üzerinde profilini sık sık güncelleyen Gunn, içerideki hayatının detaylarını arkadaşlarıyla paylaşıyor.

2 aydır Facebook hesabı olması, hesabını arkadaşlarının güncellemediği, elinin altında bir cep telefonu olduğu şüphesini doğurdu. Gunn "İyi haberlerim var, güvenlik sorumlusuyla konuştum ve bloglamamla bir sorunu olmadığını söyledi. HMP Whitemoor'dakinin aksine, burada umursamıyorlar" diyen suçlu oldukça rahat.

Yetkililer ne yapıyor?

Yetkililer ne yapıyor?
Daha önce polislere rüşvet verdiği de ortaya çıkartılmıştı

Profilinde tehdit mesajları bile olan suçlu Colin Gunn'ın, Facebook'a girebiliyorsa daha nerelere erişebildiği sorusu akıllara geliyor.

Sunday Times'ın aktardığı bilgiler, hapishanede dışarıyla gayet rahat iletişim kurabilen bu suçlunun, başka kanallar üzerinden dışarıdaki işlerini de yürütüyor olabileceğini akla getiriyor.

İngiltere Adalet Bakanlığı bu meseleyle ilgileneceklerini belirtti. Hapishanedeki güvenlik görevlilerinin bağlı olduğu Prison Officers Association ise, hapishanelerde cep telefonu araması yapabilmek ve jammer cihazlarıyla iletişimi engelleyebilmek için daha fazla kaynağa ihtiyaç olduğunu belirtti.

Cinayet kurbanlarının ailelerinin şikayeti üzerine bazı katillerin Facebook hesapları site yönetimi tarafından kapatıldı. Gunn'ın hesabı ise hala aktif.

Okuyucu Yorumları