Clubhouse'da özel oda açma adımları - Clubhouse'da nasıl Kulüp oluşturulur ve yönetilir?

Clubhouse'da özel oda açma adımları sıklıkla merak konusu oluyor. Clubhouse'da nasıl Kulüp oluşturulur ve yönetilir sorusunun yanıtlarını paylaştık. İşte adım adım Clubhouse özel oda açma ayarları...

Clubhouse'da özel oda açma adımları - Clubhouse'da nasıl Kulüp oluşturulur ve yönetilir?

Clubhouse, kullanıcıları ilgilendikleri herhangi bir konuda genel sohbetlere katılmaya teşvik eder. Ana akış sayfasında, çoğu herhangi bir zamanda düzinelerce dinleyici ve konuşmacı bulunan düzinelerce oda bulunur. Ancak Clubhouse sohbetlerinizi biraz daha özel tutmak istiyorsanız bir Kulüp (Club) oluşturabilirsiniz.

ClubHouse'da Özel Kulüp Oluşturmak

Kulüpler, Clubhouse'da birden fazla kişinin bir araya gelerek sohbetleri planlamasını ve düzenlemesini sağlayan özel bir özelliktir. Kulübünüzün kendi adı ve simgesinin yanı sıra bir konu listesi ve kurallar dizisi olabilir. Bir organizasyonun veya grubun lideriyseniz, Kulüpler uygulamada öne çıkmanın harika bir yol olabilir.

İlk Kulübünüzü kurmanız uzun sürmez. Bir Kulüp oluşturmak için (Özel Oda) aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

Clubhause Özel Oda Açma Adımları

cluphouse özel oda açma

Herkes bir Kulüp kurabilir ve bunların kaçına katılabileceğiniz konusunda bir sınır bulunmaz.

  1. Clubhouse'u açın ve sağ üst köşedeki profil resminize dokunun.

  2. Üye bölümüne gidin ve Bir Kulüp Oluştur'a dokunun.

  3. Kulübünüze ait tüm temel bilgileri doldurabileceğiniz bir sayfa açılacaktır. Bir resim belirlemek veya açıklama vermek zorunda değilsiniz, ancak bir isim vermeniz, herkese açık mı olduğu yoksa yalnızca davetlilerin mi katılacağını ve sohbet odalarının herhangi bir üye veya yalnızca "liderler" tarafından başlatılıp başlatılamayacağını belirlemeniz gerekiyor. Ayrıca grubunuzun odaklanacağı birkaç "Konu" seçmeniz de gerekiyor.

  4. Belirlemek istediğiniz detayları tamamladığınızda sağ üstteki Oluştur'a dokunun.

  5. Uygulama sizden üyeleri hemen davet etmeye başlamanızı isteyecektir. Davetlerinizi önerilen üyeler listesini kullanarak veya doğrudan bir bağlantı paylaşarak gönderin ve ardından Bitti'ye dokunun.

Kulübünüzü Nasıl Yönetirsiniz (Özel Oda Ayarları)

Kulübünüzün ana sayfasına yönlendirileceksiniz. Burada bir sohbet planlayabilir veya üyeleri davet edebilir ve silebilirsiniz.

Kulüpteki herkesin bir listesini bulmak için Kulübünüzün ana sayfasının en altına gidin. Üye, Lider (sohbet odaları başlatabilir ve etkinlikler planlayabilir) veya Yönetici (Liderleri seçer ve tüm Kulüp ayarını düzenleyebilir) olup olmadıklarını seçmek için adlarının yanındaki küçük başlığa dokunabilirsiniz. Ayrıca, kullanıcıları Kulüp’ten atmak için Kulüpten kaldır'a da dokunabilirsiniz.

Sağ üst köşedeki dişli simgesine dokunursanız, Kulübü özelleştirmek için daha fazla seçenekle karşılaşırsınız. Burada Kulüp Kurallarını Düzenle seçeneğini bulabilirsiniz. Bu seçeneğe dokunarak, Kulübünüze ve sohbet odalarına katılan herkes için üç taneye kadar kural yazıp kaydedebilirsiniz.

Yaklaşan bir etkinlik planladığınızda, bunun ne hakkında olacağını ve herkese açık mı yoksa sadece Kulüp üyelerine özel mi olacağını seçebilirsiniz. Varsayılan olarak, Kulüpteki herkes etkinlik başlar başlamaz bir bildirim alır.

Kulübünüzün sohbetlerine kim katılırsa katılsın, dinlerken her zaman ekranın üst kısmında Kulübün adını görürler.

Daha sonra Kulübünüzden ayrılmak veya silmek istediğinize karar verirseniz, köşedeki dişli çark simgesine tekrar dokunarak açılır menünün alt kısmında Kulüpten ayrıl ve Kulübü sil seçeneklerini bulabilirsiniz…